22 01 2019 / 16:39

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
01 02 Bački Monoštor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 01 februar 2018 15:47

7. sednica Međuvladinih

Mešovitih odbora za

nacionalne manjine

Republike Srbije i

Republike Hrvatske

 

video prilog

 

 

Sedma sednica Međuvladinih Mešovitih odbora za nacionalne manjine Republike Srbije i Republike Hrvatske održana je u dva dana, prvi deo 30. januara u Beogradu i 31. januara u Bačkom Monoštoru. Domaćini u Bačkom Monoštoru bili su gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i Snežana Periškić, potpredsednica Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine.U drugom delu sednice učestvovali su, između ostalih, sa Srpske strane dr Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, predsednik srpskog dela Međuvladinog Mešovitog odbora, Gordana Govedarica, savetnik u Kancelariji za ljudska i manjinska prava, sekretar srpskog dela Odbora, Ivana Antić, v.d. pomoćnika ministra državne uprave i lokalne samouprave.

Učesnici sednice sa hrvatske strane bili su državni tajnik, predsedavajući hrvatskog dela hrvatsko-srpskog Odbora Zvonko Milas, savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inostranstvu Milan Bošnjak, načelnik Sektora za jugoistočnu Evropu i proces proširenja Evropske Unije u Upravi za jugoistočnu Evropu Matija Očuršćak, ispred Srpskog narodnog vijeća Srđan Jeremić, predsednik Zajedničkog veća opština, zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom saboru Boris Milošević, glavni tajnik Srpskog narodno vijeća Saša Milošević i drugi.

7.Sednica Međuvladinih Mešovitih odbora za nacionalne manjine Republike Srbije i Republike Hrvatske održana je posle tri godine godine pauze i mnogo toga, kao što su rekli sagovornici, ima da se uradi. Zaključak je da posle ovih sastanaka ima mesta optimizmu i zadovoljstvu na obe strane.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .