20 01 2019 / 21:14

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
13 02 Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 13 februar 2018 16:09

Program za Dan Grada Sombora

 

 

 

Povodom proslave Dana grada Sombora, 17. februara, pripremljen je niz prigodnih manifestacija, koje odslikavaju, ne samo bogatu istorijsku prošlost, već i sadašnjost sa svim izazovima koje je ovo vreme stavilo pred aktere društvenog i političkog života i građane.

U petak, 16. februara, u  Industrijskoj zoni Sombor u 11 časova, biće otvoren prodajni centar traktora i poljoprivredne mehanizacije „RTI d.o.o.“ Sombor. Knjiga „Istorija Sombora – grad kroz vekove“ biće promovisana u Svečanoj sali Skupštine grada u 18 časova, a u 20 časova u Svečanoj sali Gradske kuće svečani koncert će održati profesori Muzičke škole „Petar Konjović“. Na drugom kraju grada, u GH „Mostonga“, u 20 časova, sportski spektakl pod nazivom „Serbian Battle Championship 16“.

U subotu, 17. februara, od 9 do 9.30, u Svečanoj sali Skupštine grada domaćini će dočekati goste iz prijateljskih i bratskih gradova, a potom sa njima prisustvovati nizu dešavanja, priređenih od platoa ispred zgrade „Županije“, duž cele Ulice Kralja Petra Prvog, Trga Svetog Đorđa i Trga Svetog trojstva. U 11 časova u Galeriji „Milan Konjović“ biće otvorena izložba pod nazivom „Slikarstvo Milana Konjovića 1913-1918.g.“, a u 12 časova je Svečana akademija „Vek građanskog Sombora – u predvečerje Velikog rata i prisajedinjenja Srbiji 1918. godine“. Na Svečanoj akademiji prim. dr Milanu Zobenici biće uručena Povelja grada za dostignuća u 2017. godini, a zaslužnim pojedincima i organizacijama zahvalnice za afirmaciju i promociju Sombora i podizanje ugleda grada u zemlji i inostranstvu.U Gradskom muzeju biće organizovane dve izložbe, od 19 časova „Sombor na starim razglednicama“, a od 19.30 „Veliki rat na fotografijama“. Premijera pozorišne predstave „Kad bi Sombor bio Holivud“ biće u 20 časova u Narodnom pozorištu, a od 21.30 na Trgu umetnosti nastupaju  Dejan Petrović i orkestar „Big bend“.U nedelju, 18. februara, od 20 časova u Narodnom pozorištu poklon predstava „Maestro“ (besplatne karte se preuzimaju na biletarnici pozorišta), a u isto vreme ljubiteljima muzike, u Svečanoj sali Gradske kuće, pevaju somborski pevački ansambli.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .