12 12 2018 / 18:50

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
09 03 Javni poziv PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 09 mart 2018 15:30

Javni poziv - novčana pomoć

izbeglim

i raseljenenim licima


 

 

Komisija za izbor korisnika za dodelu humanitarne pomoći u vidu jednokratne novčane pomoći raspisala je Javni poziv kojim poziva izbegla i interno raseljena lica, trenutno nastanjena na teritoriji grada Sombora, da podnesu zahtev za dodelu novčane pomoći. Pravilnikom o uslovima i kriterijumima za dodelu pomoći Komisija je utvrdila uslove i kriterijume koje mora da ispuni podnosilac zahteva, a osnovni jeste da ima status izbeglog lica, odnosno da je evidentiran kao interno raseljeno lice sa boravištem na teritoriji grada Sombora.

Status izbeglog lica dokazuje se važećom izbegličkom legitimacijom, a Komisija je pripremila i kriterijume na osnovu kojih će utvrditi preliminarnu rang lisu socijalno ugroženih porodica izbeglica i interno raseljenih lica prema stepenu socijalno-materijalne ugroženosti porodice. Podnosilac zahteva je dužan da uz propisanu prijavu podnese na uvid i sledeću dokumentaciju: izbegličku/raseljeničku legitimaciju za podnosioca zahteva, a za ostale punoletne članove domaćinstva ličnu kartu i za maloletne izvod iz matične knjige rođenih. Podnose se i dokazi o prihodima, medicinska dokumentacija, rešenja za decu smeštenu u hraniteljskim porodicama, a za žrtve porodičnog nasilja prilaže se presuda nadležnog suda ili izveštaj Centra za socijalni rad. Dokumentacija koju podnosilac prilaže može biti fotokopija originalnog dokumenta, a Komisija na uvid može zatražiti originalan dokument. Rok za podnošenje prijava sa potrebnom dokumentacijom je 16. mart do 14 časova.

Prijave se podnose lično u zatvorenoj koverti u Uslužnom centru Gradske uprave, a mogu se podneti i putem pošte. Komisija će odluku o listi korisnika jednokratne pomoći objaviti na oglasnoj tabli Gradske uprave grada Sombora i prostorijama mesnih zajednica.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .