16 10 2019 / 17:36

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
12 04 Gradsko veće PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 12 april 2018 14:53

111. sednica

Gradskog veća Sombor

 

 

 

Gradsko veće je,  na 111. sednici, utvrdilo predloge nekoliko odluka o kojima će se izjasniti i odbornici Skupštine grada Sombora i to: Predlog Odluke o održavanju čistoće na teritoriji grada Sombora, predlog Odluke o opštinskim putevima, ulicama i nekategorisanim putevima i Odluku o visini naknade za upotrebu opštinskih puteva i ulica na teritoriji grada Sombora.

Veće je na sednici održanoj 11. aprila prihvatilo zaključak  Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća i uputilo Skupštini grada predlog da Aleksandra Čorka imenuje za direktora JKP „Energana“.

Takođe  je prihvatilo predlog za potpisivanje Sporazuma o produženju roka važenja kolektivnog ugovora kod poslodavca Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“, Sombor do 31. decembra ove godine, te izveštaj o radu Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Sombora u 2017. godini.

Doneta je I Odluka o  objavljivanju javnog poziva za organizovanje javnih radova u somborskim selima u oblasti održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine.

Gradsko veće je prihvatilo predlog raspodele sredstava namenjenih nevladinim organizacijama i udruženjima građana  u oblasti protivpožarne zaštite. Prema utvrđenoj rang listi, najviše sredstava opredeljeno je za rad Dobrovoljno vatrogasno društvo „Bezdan“ i to 288.169,00 dinara, za rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Svetozar Miletić“  219.466,32 dinara, dok je najmanje sredstava, odnosno 89.361,43 dinara,  dodeljeno Vatrogasnom savezu grada Sombora.

Gradsko veće je odobrilo  finansijski plan  za realizaciju Somborskih muzičkih svečanosti koje će se održati u periodu od 14. do 20. aprila. Prema odobrenom planu za realizaciju Somborskim muzičkih svečanosti , odnosno honorare učesnika festivala i ostale prateće troškove, potrebno je 4.000.000,00 dinara.

Odobreno je i 488.000,00 dinara za sufinansiranje projekta „Škola za 21. vek“ koji realizuje OŠ „Ivo Lola Ribar“, sa ciljem unapređenja nastave iz biologije i informatike.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .