23 07 2019 / 12:23

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
16.04 UG "Podium" PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 16 april 2018 14:38

U Somboru obeležen

15. april - Međunarodni dan kulture

 

video prilog

 

 

15. april Međunarodni  Dan kulture  obeležen je svečano u Somboru u organizaciji Udruženja “Podium” Sombor, Novog Radia Sombor i Koordinacionog odbora Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost” sa svojim Granskim sindikatom kulture, umetnosti i medija “KUM”.

U Svečanoj Sali Gradske uprave Sombor se  u nedelju uveče predstavio u svetlu višedecenijske slave u oblastima stvaralaštva u kulturi, muzici, sportu,….

Manifestacija je započela najmlađim učesnikom desetogodišnjom Nađom Kovač  koja je otpevala himnu “Bože pravde”  i nastupom ženskog sastava etnomuzikološkog smera Muzičke škole “Petar Konjović”. Sve prisutne je pozdravio domaćin i organizator  programa Siniša Stričević kao I predstavnik Gradske uprave Sombor.

U programu su se predstavili i uopšte o kulturi govorili predstavnici  Društva za borbu protiv raka Sombor, Asocijacije žena Srbije Gradski odbor Sombor, Kola srpskih sestara Sombor, Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost”, učesnici projekat “Ravnopravno ali stvarno zajedno”. U ime svih  mladih poruku ovogodišnjeg Svetskog dana kulture izrekla je profesorica ruskog jezika Gabriela Zambo.  Čula se poezija “Poetskog igrališta” , o knjizi kao najtrajnijem mediju govorio je prof dr Vladimir Jerković, o kulturi u sportu govori su predstavici sportskih klubova a kao iznenađenje je bilo izvođenje kate Bojane Lakićević iz Karate kluba “Dušan Staničkov”

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

MeteorCommerce Otkup 2019.

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Hair by Dusica

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .