14 11 2018 / 13:23

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
16.04 UG "Podium" PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 16 april 2018 14:38

U Somboru obeležen

15. april - Međunarodni dan kulture

 

video prilog

 

 

15. april Međunarodni  Dan kulture  obeležen je svečano u Somboru u organizaciji Udruženja “Podium” Sombor, Novog Radia Sombor i Koordinacionog odbora Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost” sa svojim Granskim sindikatom kulture, umetnosti i medija “KUM”.

U Svečanoj Sali Gradske uprave Sombor se  u nedelju uveče predstavio u svetlu višedecenijske slave u oblastima stvaralaštva u kulturi, muzici, sportu,….

Manifestacija je započela najmlađim učesnikom desetogodišnjom Nađom Kovač  koja je otpevala himnu “Bože pravde”  i nastupom ženskog sastava etnomuzikološkog smera Muzičke škole “Petar Konjović”. Sve prisutne je pozdravio domaćin i organizator  programa Siniša Stričević kao I predstavnik Gradske uprave Sombor.

U programu su se predstavili i uopšte o kulturi govorili predstavnici  Društva za borbu protiv raka Sombor, Asocijacije žena Srbije Gradski odbor Sombor, Kola srpskih sestara Sombor, Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost”, učesnici projekat “Ravnopravno ali stvarno zajedno”. U ime svih  mladih poruku ovogodišnjeg Svetskog dana kulture izrekla je profesorica ruskog jezika Gabriela Zambo.  Čula se poezija “Poetskog igrališta” , o knjizi kao najtrajnijem mediju govorio je prof dr Vladimir Jerković, o kulturi u sportu govori su predstavici sportskih klubova a kao iznenađenje je bilo izvođenje kate Bojane Lakićević iz Karate kluba “Dušan Staničkov”

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .