15 05 Crveni krst Sombor Štampa
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 15 maj 2018 15:52

Crveni krst Sombor

nizom aktivnosti

obeležio "Nedelju Crvenog krsta"

 

Video prilog

 

 


U Bačkom Monoštoru, u kampu Crvenog krsta Sombora, održana je aktivnost - "Šta znaš o Crvenom krstu" a koja se organizuje u okviru obeležavanja "Nedelje Crvenog krsta". Ova aktivnost je održana u cilju promocije značaja poznavanja i poštovanja Međunarodnog humanitarnog prava, a nešto više o ovoj manifestaciji rekla je Lidija Ric Rihter, sekretar Crvenog Krsta Vojvodine.

Na pomenutoj aktivnosti učešće je uzelo 18 organizacija Crvenog krsta, koji su imali po dva predstavnika. Pre samog stupanja na poligone, učesnici su imali predavanje na temu o pravilnom sprovođenju Međunarodnog prava i poštovanja Ženevskih konvencija, a koje je održao Aleksandar Ristić, volonter Crvenog krsta Apatin. Na samom predavanju učesnici su imali priliku da prođu kroz jednu zanimljivu pokaznu vežbu.

Nešto više o polinogima i šta očekuje učesnike za našu televiziju otkrila je Jelena Milić Šućur, stručni saradnik Crvenog krsta Vojvodine.

Podršku ovoj manifestaciji svojim prisustvom pružili su predstavnici Crvenog krsta Srbije, Crvenog krsta Vojvodine, sekretari i saradnici iz 18 vojvođanskih organizacija Crvenog krsta, predstavnici Vojske Srbije, a svojim prisustvom manifestaciju je uveličao i Ivan Šimunov, pomoćnik gradonačelnice grada Sombora.

U isto vreme, u Kampu održana je i dvodnevna likovna kolonija Crvenog krsta Sombor pod nazivom "Potez humanosti", a u kojoj je učestvovalo desetak slikara iz Sombora i okoline.