11 12 2018 / 02:35

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
29 05 Umetnički studio PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 29 maj 2018 13:55

Tamara Milošević druga na
"Danima ćirilice" u Bavaništu

 


Tamara Milošević, polaznica Umetničkog studija Sombor i učenica prvog razreda Srednje ekonomske škole u Somboru,  učestvovala je na „Danima ćirilice“ u Bavaništu, i u kategoriji ilustracija, u konkurenciji 2000 radova, osvojila drugu nagradu.

Profesorka srpskog jezika i književnosti u Srednjoj ekonomskoj školi u Somboru, Mira Trbović, prepoznala je Tamarin talenat i prijavila je na ovo takmičenje, koje se održava već 16 godina unazad.

Dečji sabora „Dani ćirilice“ pokrenut je 2002. godine, sa ciljem očuvanja srpske kulturne baštine, jezika, pisma, pesme i igre, starih zanata, običaja i pravoslavne vere. Okosnicu čini konkurs za najbolji literarni rad, najlepši kaligrafski rad, inicijal, vez, ilustraciju i izradu lutke u narodnoj nošnji. Na konkursu za najbolji literarni i najlepši likovni rad, koji je Ministarstvo prosvete uvrstilo u Program republičkih smotri, do sada je učestvovalo oko 30.000 učenika iz više od 500 osnovnih i srednjih škola iz Srbije, regiona, ali i iz Norveške, Švajcarske, Kine, Australije, Afrike...

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .