29 05 Umetnički studio Štampa
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 29 maj 2018 13:55

Tamara Milošević druga na
"Danima ćirilice" u Bavaništu

 


Tamara Milošević, polaznica Umetničkog studija Sombor i učenica prvog razreda Srednje ekonomske škole u Somboru,  učestvovala je na „Danima ćirilice“ u Bavaništu, i u kategoriji ilustracija, u konkurenciji 2000 radova, osvojila drugu nagradu.

Profesorka srpskog jezika i književnosti u Srednjoj ekonomskoj školi u Somboru, Mira Trbović, prepoznala je Tamarin talenat i prijavila je na ovo takmičenje, koje se održava već 16 godina unazad.

Dečji sabora „Dani ćirilice“ pokrenut je 2002. godine, sa ciljem očuvanja srpske kulturne baštine, jezika, pisma, pesme i igre, starih zanata, običaja i pravoslavne vere. Okosnicu čini konkurs za najbolji literarni rad, najlepši kaligrafski rad, inicijal, vez, ilustraciju i izradu lutke u narodnoj nošnji. Na konkursu za najbolji literarni i najlepši likovni rad, koji je Ministarstvo prosvete uvrstilo u Program republičkih smotri, do sada je učestvovalo oko 30.000 učenika iz više od 500 osnovnih i srednjih škola iz Srbije, regiona, ali i iz Norveške, Švajcarske, Kine, Australije, Afrike...