17 11 2018 / 04:46

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
30 05 Grad Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 30 maj 2018 14:41

10 miliona dinara

za regresiranje prevoza

učenika srednjih škola

 

video prilog

 

 

Grad Sombor je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za upravu, propise, nacionalne manjine i nacionalne zajednice ostvario pravo na dodelu 10 miliona dinara  za regresiranje prevoza učenika srednjih škola. Ugovor o dodeli sredstava u Novom Sadu potpisali  su Mihalj Njilaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine i nacionalne zajednice  i Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice u ime grada Sombora.

Na svečanosti povodom potpisivanja ugovora prisutnim predstavnicima 44 lokalne samouprave, koje su ostvarile pravo na sredstva, obratio se predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Grad Sombor regresira putne troškove učenika koji srednju školu pohađaju izvan mesta u kojem žive, a školuju se u srednjim školama na teritoriji grada Sombora od 2006. godine, a od 2007. godine regresira i mesečne karte učenika koji se školuju u srednjim školama na teritoriji  susednih opština. Mesečne karte se, u skladu sa važećim kriterijumima,  regresiraju 40, 50 i 100 odsto, a u budžetu grada Sombora za regresiranje prevoza srednjoškolaca izdvojeno je 20 miliona dinara. U 2018. godini lokalna samouprava regresira troškove prevoza  za oko 1050 srednjoškolaca koji žive u somborskim selima, a školuju se u srednjim školama na teritoriji grada i 40-ak srednjoškolaca koji se školuju u srednjim školama sa sedištem u susednim opštinama.

U Odeljenju za obrazovanje navode da je poslednjih godina primetno smanjen odliv dece u srednje škole izvan Sombora, a zahvaljujući  dobrim programima koje nude somborske srednje škole.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije




Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .