19 08 2019 / 04:40

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
31 05 Sombor i NSZ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 31 maj 2018 15:27

Preko 9 miliona za

sufinansiranje

mera aktivne politike

zapošljavanja

 

 

 

Nacionalna  služba  za zapošljavanje  odobrila je  9.390.909,09 dinara gradu Somboru  za sufinansiranje  mera aktivne politike zapošljavanja, rečeno je na 4. sednici Saveta za zapošljavanje.

Grad Sombor je početkom februara ove godine podneo  zahtev Nacionalnoj službi za zapošljavanje za sufinansiranje samozapošljavanja nezaposlenih lica  davanjem subvencija  radi osnivanja radnje ili drugog oblika preduzetništva i za sufinansiranje zapošljavanja  lica iz  kategorije teže zapošljivih lica. Nacionalna služba za zapošljavanje je dostavila obaveštenje o odobravanju sredstava, a Savet je na sednici  utvrdio rokove  za raspisivanje konkursa i obavljanje drugih pratećih radnji. U realizaciji navedenih mera aktivne politike zapošljavanja učestvovaće i lokalna samouprava sa sredstvima u iznosu od 11.700.000,00 dinara, što ukupno sa odobrenim sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje iznosi 21.090.909,09 dinara.  Sufinansiranjem samozapošljavanja u oblasti preduzetništva i sufinansiranjem zapošljavanja lica  iz kategorija teže zapošljivih,  omogućiće se  zapošljavanje 113 nezaposlenih lica.

Na sednici Saveta bilo je reči i o stanju nezaposlenosti na teritoriji grada Sombora. Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Sombor, broj nezaposlenih lica je manji za 15 odsto i tarenutno je 5.589 lica na evidenciji somborske filijale. S obzirom da gotovo 50 odsto lica koja su na evidenciji Nacionalne službe prima socijalnu pomoć, sugeriše se Centru za socijalni rad da uspostavi tešnju saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje  kako bi se lica aktivirala, odnosno da lica koja odbiju zaposlenje ne mogu više biti korisnici materijalnih nadoknada koje se ostvaruju posredstvom Centra za socijalni rad.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

MeteorCommerce Otkup 2019.

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Hair by Dusica

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .