16 11 2018 / 05:28

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
01 06 Grad Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 01 jun 2018 14:59

Predstavnici Sombora prisustvovali
na Međunarodnoj konferenciji
u Duborvniku

 


Antonio Ratković - zamenik i Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnice,  prisustvovali su Međunarodnoj  konferenciju  o prekograničnoj saradnji u Evropi u organizaciji Saveta Evrope održanoj u Dubrovniku. Na konferenciji se govorilo o pitanjima decentralizacije, pravnim okvirima prekogranične saradnje i primerima dobre prakse prekogranične saradnje, a na njoj su učestvovali predstavnici gradova iz Portugala, Španije, Francuske, Belgije, Republike Irske, Danske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, SR Nemačke i Srbije.

Navedeno je nekoliko primera dobre prakse prekogranične saradnje  mikroregija, kao što je mikroregija formirana  između Španije i Portugala, kao i primeri dobre prakse između pograničnih gradova Francuske i Nemačke. Ukazano je na potrebu formiranja sličnih oblika saradnje između gradova u državama južne i jugoistočne Evrope,  posebno između država i gradova Balkana.

„Istinsko objedinjavanje i povezivanje država počinje sa lokalnog nivoa“, zaključak je i poruka Konferencije, a Savet Evrope će u predstojećem periodu pomagati zainteresovane gradove, opštine i regije da uspostave prekograničnu saradnju, kao najznačajniji korak na putu evropskih integracija.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .