19 09 2019 / 07:05

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
01 06 Grad Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 01 jun 2018 14:59

Predstavnici Sombora prisustvovali
na Međunarodnoj konferenciji
u Duborvniku

 


Antonio Ratković - zamenik i Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnice,  prisustvovali su Međunarodnoj  konferenciju  o prekograničnoj saradnji u Evropi u organizaciji Saveta Evrope održanoj u Dubrovniku. Na konferenciji se govorilo o pitanjima decentralizacije, pravnim okvirima prekogranične saradnje i primerima dobre prakse prekogranične saradnje, a na njoj su učestvovali predstavnici gradova iz Portugala, Španije, Francuske, Belgije, Republike Irske, Danske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, SR Nemačke i Srbije.

Navedeno je nekoliko primera dobre prakse prekogranične saradnje  mikroregija, kao što je mikroregija formirana  između Španije i Portugala, kao i primeri dobre prakse između pograničnih gradova Francuske i Nemačke. Ukazano je na potrebu formiranja sličnih oblika saradnje između gradova u državama južne i jugoistočne Evrope,  posebno između država i gradova Balkana.

„Istinsko objedinjavanje i povezivanje država počinje sa lokalnog nivoa“, zaključak je i poruka Konferencije, a Savet Evrope će u predstojećem periodu pomagati zainteresovane gradove, opštine i regije da uspostave prekograničnu saradnju, kao najznačajniji korak na putu evropskih integracija.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .