17 11 2018 / 04:43

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
11.06 Foto klub Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 11 jun 2018 15:13

Festival fotografije

Srbije


Video prilog

 

 

Sombor je 8. i 9. juna bio domaćin “Festivala fotografije Srbije”.  Zvanično otvaranje “Festivala” i 61. Republičke izložbe fotografija organizovano je u petak u Gradskom muzeju . Sve prisutne goste i fotografe iz cele Srbije pozdravili su predstavnici domaćina Foto kluba Sombor i Gradskog muzeja a zatim i predstavnici Foto saveza Srbije..

Na 61. Republičkoj izložbi fotografija izloženo je 97 fotografija od 65 autora. Ovom prilikom po oceni žirija iz sastava Umetničkog saveta Foto saveza Srbije dodeljeno je 5 nagrada za najbolje fotografije i 2 pohvale. Žiri je odlućio da dodeli tri treće nagrade , dve druge a za najbolju fotografiju izabrao je rad “Monako rekonstrukcija” Fadila Šarkija iz Foto kluba “Leskovac”. Dodeljene su I dve pohvale a jednu od njih dobio je somborski fotograf Ištvan Virag.

Prve večeri u okviru Festivala otvorene su i dve izložbe u prostoru Galerije Kulturnog centra Sombor. Posetioci su dobili priliku da pogledaju Izložbu “Najboljih serija fotografija” i “Naj 10 fotografija”. Prilikom otvaranje ovih izložbi prisutne su pozdravili predstavici Kulturnog centra Sombor i Foto saveza Srbije i kao i na izložbi u Gradskom muzeju dodeljene su nagrade. Ovoga puta dodeljene su tri nagrade i tri pohvale a najbolja serija je “Kupatilo pločice…” Slavka Rošula iz Foto kluba “Beograd”. Među pohvaljenima je bio i fotograf iz Sombora Branko Milešević. Otvaranjem izložbi završen je prvi dan festivala. U subotu je u svečanoj Sali somborske Županije održana Sklkupština Foto saveza Srbije, a u Domu učenika organizovane  su projekcije fotografija autora Igora Čokoa i Miroslava Jeremića i predstavljene su Foto monografije članova Foto saveza Srbije.

Festival fotografije su zajedno organizovali Foto savez Srbije" i Foto kino-video klub "Rada Krstić" Sombor u saradnji sa Kulturnim centrom "Laza Kostić" i Gradskim muzejom Sombor.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .