17 09 2019 / 21:55

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
11.06 Foto klub Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 11 jun 2018 15:13

Festival fotografije

Srbije


Video prilog

 

 

Sombor je 8. i 9. juna bio domaćin “Festivala fotografije Srbije”.  Zvanično otvaranje “Festivala” i 61. Republičke izložbe fotografija organizovano je u petak u Gradskom muzeju . Sve prisutne goste i fotografe iz cele Srbije pozdravili su predstavnici domaćina Foto kluba Sombor i Gradskog muzeja a zatim i predstavnici Foto saveza Srbije..

Na 61. Republičkoj izložbi fotografija izloženo je 97 fotografija od 65 autora. Ovom prilikom po oceni žirija iz sastava Umetničkog saveta Foto saveza Srbije dodeljeno je 5 nagrada za najbolje fotografije i 2 pohvale. Žiri je odlućio da dodeli tri treće nagrade , dve druge a za najbolju fotografiju izabrao je rad “Monako rekonstrukcija” Fadila Šarkija iz Foto kluba “Leskovac”. Dodeljene su I dve pohvale a jednu od njih dobio je somborski fotograf Ištvan Virag.

Prve večeri u okviru Festivala otvorene su i dve izložbe u prostoru Galerije Kulturnog centra Sombor. Posetioci su dobili priliku da pogledaju Izložbu “Najboljih serija fotografija” i “Naj 10 fotografija”. Prilikom otvaranje ovih izložbi prisutne su pozdravili predstavici Kulturnog centra Sombor i Foto saveza Srbije i kao i na izložbi u Gradskom muzeju dodeljene su nagrade. Ovoga puta dodeljene su tri nagrade i tri pohvale a najbolja serija je “Kupatilo pločice…” Slavka Rošula iz Foto kluba “Beograd”. Među pohvaljenima je bio i fotograf iz Sombora Branko Milešević. Otvaranjem izložbi završen je prvi dan festivala. U subotu je u svečanoj Sali somborske Županije održana Sklkupština Foto saveza Srbije, a u Domu učenika organizovane  su projekcije fotografija autora Igora Čokoa i Miroslava Jeremića i predstavljene su Foto monografije članova Foto saveza Srbije.

Festival fotografije su zajedno organizovali Foto savez Srbije" i Foto kino-video klub "Rada Krstić" Sombor u saradnji sa Kulturnim centrom "Laza Kostić" i Gradskim muzejom Sombor.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .