13 12 2018 / 01:52

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
12.06. Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 12 jun 2018 15:25

Održane dve javne rasprave

 

 

 

U ponedeljak su održane javne rasprave o dva strateška dokumenta bitna za razvoj Sombora.

Nacrt programa  razvoja turizma prezentovali su doc. dr Branko Kresojević i doktorant Danijela Vićentijević, stručnjaci Agencije za konsalting i menadžment „Savetnik u turizmu“. Rečeno je da se izradi Programa pristupi  polazeći od Nacionalne strategije razvoja turizma, kao  i lokalnih dokumenata sa kojima Program razvoja turizma mora biti u saglasnosti, kao i to da je program satavljan od dva paralelna turistička programa – jedan se odnosi na gradsko područje, a drugi  na ruralno područje. Na raspravi je rečeno i da  bi program trebalo da sadrži i oblik tzv. vojničkog turizma, s obzirom na to da je više od pola miliona mladića tokom postojanja Vojne pošte u Somboru prošlo kroz ovaj grad.

Drugi dokumenat o kom se raspravljalo je Nacrt revizije Strategije održivog razvoja grada za period od 2014. do 2020.. Nacrt su prezentovali mr Karlo Puškarica, konsultatnt Agencije “MSM TIM” d.o.o. i Tanja Todorović,  ispred Centra za održivi lokalni i regionalni razvoj „Waybridge“.

Rečeno je da temeljni dokument čija je revizija vršena nije sadržao indikatore, što je osnovni razlog što se nije moglo pristupiti merljivosti zadatog i realizovanog u periodu od 2014. do 2017. godine, te  da „nije u redu da se sada ocenjuju ciljevi koji su zadati, jer ih je utvrdila druga politička grupacija.“ Učestvujući u raspravi Đorđe Nikodijević je zatražio da se Odboru Skupštine grada Sombora kvartalno podnose izveštaji o realizaciji zadatih ciljeva.

Shodno utvrđenim procedurama, sledi izveštaj Gradskom veću o sprovedenim raspravama, nakon čega će biti utvrđeni i predlozi navedenih dokumenata.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .