19 02 2019 / 11:00

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
12.06. Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 12 jun 2018 15:25

Održane dve javne rasprave

 

 

 

U ponedeljak su održane javne rasprave o dva strateška dokumenta bitna za razvoj Sombora.

Nacrt programa  razvoja turizma prezentovali su doc. dr Branko Kresojević i doktorant Danijela Vićentijević, stručnjaci Agencije za konsalting i menadžment „Savetnik u turizmu“. Rečeno je da se izradi Programa pristupi  polazeći od Nacionalne strategije razvoja turizma, kao  i lokalnih dokumenata sa kojima Program razvoja turizma mora biti u saglasnosti, kao i to da je program satavljan od dva paralelna turistička programa – jedan se odnosi na gradsko područje, a drugi  na ruralno područje. Na raspravi je rečeno i da  bi program trebalo da sadrži i oblik tzv. vojničkog turizma, s obzirom na to da je više od pola miliona mladića tokom postojanja Vojne pošte u Somboru prošlo kroz ovaj grad.

Drugi dokumenat o kom se raspravljalo je Nacrt revizije Strategije održivog razvoja grada za period od 2014. do 2020.. Nacrt su prezentovali mr Karlo Puškarica, konsultatnt Agencije “MSM TIM” d.o.o. i Tanja Todorović,  ispred Centra za održivi lokalni i regionalni razvoj „Waybridge“.

Rečeno je da temeljni dokument čija je revizija vršena nije sadržao indikatore, što je osnovni razlog što se nije moglo pristupiti merljivosti zadatog i realizovanog u periodu od 2014. do 2017. godine, te  da „nije u redu da se sada ocenjuju ciljevi koji su zadati, jer ih je utvrdila druga politička grupacija.“ Učestvujući u raspravi Đorđe Nikodijević je zatražio da se Odboru Skupštine grada Sombora kvartalno podnose izveštaji o realizaciji zadatih ciljeva.

Shodno utvrđenim procedurama, sledi izveštaj Gradskom veću o sprovedenim raspravama, nakon čega će biti utvrđeni i predlozi navedenih dokumenata.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .