19 02 2019 / 06:52

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
9.07.WWF PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 09 jul 2018 14:50

Evropski događaj „Veliki skok“

 

Video prilog

Evropski događaj „Veliki skok“ ove godine se organizovao i u Eko centru „Karapandža“ u Specijalnom rezervatu prirode „Gornje Podunavlje“.

Evropska manifestacija ili bolje događaj „Veliki skok“ nije ni ove godine zaobišao Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje". Hiljade Evropljana na isti dan  8.jula u isto vreme skokom u reku ili jezero šalju poruku o važnosti brige o slatkovodnim ekosistemima.

U organizaciji  WWFa Svetske organizacije za prirodu, a u saradnji Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ i Udruženja „Podunav“, sa kojima se zajedno radi na projektu COOP MDD –  Program prekograničnog upravljanja budućim  rezervatom biosfere „Mura-Drava-Dunav“ koji će se prostirati kroz pet država Srbija, Hrvatska, Mađarska, Austrija, Slovenija,  ovaj događaj se desio u Centru za posetioce „Karapandža“ u Specijalnom rezervatu prirode „Gornje Podunavlje“.

„Evropska mreža reka“, koju čine organizacije koje se bave očuvanjem reka, organizuje „Veliki skok“ od 2002. godine, kako bi podstakli javnost da se povežu sa svojim rekama, jezerima i močvarama i pridruže se zajedničkoj borbi da ih spasu. Kroz ovaj projekat ekocentar „Karapandža“ postaće ulazna stanica u rezervat „Gornje Podunavlje“, nudeći brojne edukativne sadržaje i rekreativne aktivnosti za posetioce

Svetske organizacije za prirodu je jedna od najvećih, širom sveta priznatih, nezavisnih organizacija, koja se bavi zaštitom prirode i ima aktivnu globalnu mrežu u više od 100 zemalja. Misija WWF-a je da zaustavi uništavanje životne sredine i da stvori budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom putem očuvanja svetske biološke raznovrsnosti, održivog  korišćenja prirodnih resursa i smanjenja zagađenja i preterane potrošnje.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .