19 02 2019 / 06:55

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
10.7. Opšta bolnica Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
utorak, 10 jul 2018 14:36

Pušten u rad

novi uređaj za video

endoskopiju – kolonoskop

 

 

 

Novi uređaj za video endoskopiju – kolonoskop proizvođača „Olympus“ pušten je u rad na Internom odeljenju Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru .

Sredstva za kupovinu novog aparata opredeljena su od strane Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo Autonomne pokrajine Vojvodine po Rešenju o dodeli sredstava po Javnom konkursu za finansiranje, odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2018. godini. Opšta bolnica u Somboru putem sredstava od pomenutog konkursa dobila kompletan uređaj najnovije generacije i ponovo je na Internom odeljenju uspostavljen nesmetan rad što ima za cilj adekvatan tretman pacijenata, poboljšanje uslova rada, unapređenje dijagnostike i preventive, smanjenje smrtnosti od kolorektalnog karcinoma i poboljšanje kvaliteta života građana Zapadno-bačkog okruga kojima je ponovo omogućen nesmetan pristup zdravstvenoj usluzi.

Sa novim uređajem osoblje Gastroeneterološkog odseka očekuje da će se u najkraćem mogućem roku da se smanji duga lista čekanja na kolonoskopije.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .