17 11 2018 / 04:42

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
10.7. Upis PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 10 jul 2018 14:39

Prvi krug upisa

 

video prilog

 

 

Đaci koji su završili osnovno školovanje su u protekla dva dana, kada je bio zakazan prvi krug upisa, mogli da su da upišu prve razrede srednjih škola u koje su dospeli zahvaljući osvojenim bodovima na završim ispitima i listi želja. Đaci koji su ostali neraspoređeni u prvom krugu, popunjavali su liste sa željama za nastavak školovanja za upis u drugom krugu, a koji je zakazan za 12 jul.

O tome kako su u gimnaziji "Veljko Petrović" zadovoljni interesovanjem učenika za njihovu školu rekla nam je Ljiljana Mijatović, profesor fizike i pomoćnik direktora

Svoja vrata za učenike prvih razreda otvorile su svih 8 srednjih škola koje se nalaze u Somboru. Pored spomenute gimnazije "Veljko Petrović" tu su Srednja ekonomska škola, Srednja tehnička škola, Srednja medicinska škola "Dr Ružica Rip", Srednja poljoprivredno - prehrambena škola, Srednja škola "Sveti Sava", Muzička škola "Petar Konjović" i Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom "Vuk Karadžić".

Podsećanja radi, završni ispit za upis u prvi razred srednje škole za školsku 2017/2018 godinu, polagalo je 718 učenika osmog razreda u dvadeset škola sa teritorije grada Sombora. U izveštaju Školske uprave Sombor navodi se da je na srpskom jeziku polagalo 677 učenika, dok je na mađarskom jeziku polagao 41 učenik.

 

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .