19 02 2019 / 06:44

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
10.7. Upis PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 10 jul 2018 14:39

Prvi krug upisa

 

video prilog

 

 

Đaci koji su završili osnovno školovanje su u protekla dva dana, kada je bio zakazan prvi krug upisa, mogli da su da upišu prve razrede srednjih škola u koje su dospeli zahvaljući osvojenim bodovima na završim ispitima i listi želja. Đaci koji su ostali neraspoređeni u prvom krugu, popunjavali su liste sa željama za nastavak školovanja za upis u drugom krugu, a koji je zakazan za 12 jul.

O tome kako su u gimnaziji "Veljko Petrović" zadovoljni interesovanjem učenika za njihovu školu rekla nam je Ljiljana Mijatović, profesor fizike i pomoćnik direktora

Svoja vrata za učenike prvih razreda otvorile su svih 8 srednjih škola koje se nalaze u Somboru. Pored spomenute gimnazije "Veljko Petrović" tu su Srednja ekonomska škola, Srednja tehnička škola, Srednja medicinska škola "Dr Ružica Rip", Srednja poljoprivredno - prehrambena škola, Srednja škola "Sveti Sava", Muzička škola "Petar Konjović" i Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom "Vuk Karadžić".

Podsećanja radi, završni ispit za upis u prvi razred srednje škole za školsku 2017/2018 godinu, polagalo je 718 učenika osmog razreda u dvadeset škola sa teritorije grada Sombora. U izveštaju Školske uprave Sombor navodi se da je na srpskom jeziku polagalo 677 učenika, dok je na mađarskom jeziku polagao 41 učenik.

 

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .