23 03 2019 / 18:35

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
12.07. TV Prva PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 12 jul 2018 15:38

Promena

koncepta male mature

 

 

 

Ministar prosvete u Vladi Srbije Mladen Šarčević dao je interviju za TV Prva u kojem je između ostalog rekao da će se koncept male mature menjati i da će se deca testirati na svake dve godine.

Šarčvić kaže da to neće bit prenaporno za decu jer će ti testovi biti obična provera znanja. Ministar je takođe najavio ozbiljan rad Komisije za borbu protiv narkomanije u školama i da će država uvesti nove mere gde će i roditelji moći da budu kažnjeni. U pojedinim školama u Srbiji već postoje programi za borbu protiv droge, ali će sada sve biti pojačano uz uključivanje roditelja. Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja predviđa velike novčane kazne za roditelje koji ne budu hteli da sarađuju. Ministar prosvete je najavio da će radi uštede u sistemu, biti smanjen broj psihologa u školama te da će od 1. septembra biti zaposleno 155 psihologa.

Za istu televizuju Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da će se pojačati borba protiv dilera droge, da će policija nastaviti sa zaplenama ali da se mora jačati uloga roditelja u borbi protiv narkomanije.

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo untrašnjih poslova, pokrenuli su projekat gde će decu u prvom, četvrtom i šestom razredu obučeni policijski službenici razgovarati sa decom o narkomaniji. Biće organizovana i predavanja gde će roditelji moći na nauče koje promene u ponašanju dece mogu da budu prvi alarm.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Total Popust 50%

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Buducnost Srbije

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .