23 03 2019 / 18:35

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
12.07.MUP PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 12 jul 2018 15:47

Krivična prijava


 

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, podneli su krivičnu prijavu bivšeg odgovornog lica JKP ''Čistoća" Sombor i radnika u JKP "Zelenilo" Sombor, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju objavljenom 11.jula na sajtu MUP Republike Srbije stoji :

„Oni se terete da su, kao odgovorno lice JKP „Čistoća“ i koordinator za realizaciju Ugovora o usluzi edukacije korisnika za podizanje ekološke svesti građana sa UG "Volonter Sombor", sačinili izveštaj o realizovanim uslugama i edukaciji korisnika i odobrili plaćanje izvršenih usluga, iako nisu bile izvršene u potpunosti. Time su, kako se sumnja, oštetili JKP „Čistoća“ Sombor i pribavili protivpravnu imovinsku korist za UG „Volonter“ Sombor u ukupnom iznosu od 1.050.000 dinara.“

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima, sproveli su više pojedinačnih akcija u cilju sprečavanja privrednog kriminala i korupcije.

U sklopu ovih akcija na teritoriji Zaječara, Jagodine, Pančeva, Požarevca, Smedereva, Subotice, Užica i Čačka uhapšeno je 19 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2012. godine do danas izvršili više krivičnih dela, a protiv još 75 osoba širom Srbije podnete su krivične prijave u redovnom postupku. Oni se sumnjiče da su budžetu Republike Srbije, javnim preduzećima i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od oko 1.100.000 evra.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Total Popust 50%

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Buducnost Srbije

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .