13 12 2018 / 22:29

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
12.07.MUP PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 12 jul 2018 15:47

Krivična prijava


 

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, podneli su krivičnu prijavu bivšeg odgovornog lica JKP ''Čistoća" Sombor i radnika u JKP "Zelenilo" Sombor, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju objavljenom 11.jula na sajtu MUP Republike Srbije stoji :

„Oni se terete da su, kao odgovorno lice JKP „Čistoća“ i koordinator za realizaciju Ugovora o usluzi edukacije korisnika za podizanje ekološke svesti građana sa UG "Volonter Sombor", sačinili izveštaj o realizovanim uslugama i edukaciji korisnika i odobrili plaćanje izvršenih usluga, iako nisu bile izvršene u potpunosti. Time su, kako se sumnja, oštetili JKP „Čistoća“ Sombor i pribavili protivpravnu imovinsku korist za UG „Volonter“ Sombor u ukupnom iznosu od 1.050.000 dinara.“

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima, sproveli su više pojedinačnih akcija u cilju sprečavanja privrednog kriminala i korupcije.

U sklopu ovih akcija na teritoriji Zaječara, Jagodine, Pančeva, Požarevca, Smedereva, Subotice, Užica i Čačka uhapšeno je 19 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2012. godine do danas izvršili više krivičnih dela, a protiv još 75 osoba širom Srbije podnete su krivične prijave u redovnom postupku. Oni se sumnjiče da su budžetu Republike Srbije, javnim preduzećima i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od oko 1.100.000 evra.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .