13 12 2018 / 17:59

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
6.8. Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 06 avgust 2018 15:40

Sombor zadržao

3. kategoriju

turističkog mesta


 

 

Grad Sombor je, prema prvim usmenim  rezultatima, zadržao 3. kategoriju  turističkog mesta. Komisija za kategorizaciju turističkog mesta boravila je prošle nedelje  u Somboru, na poziv Gradske uprave Grada Sombora.

Komisiji je predstavljen kratak film o Somboru, a zatim su obišli zgradu Županije i zadržali se u Velikoj sali,  gde im je somborski istoričar Mile Vojnović govorio o slici  „Bitka kod Sente“,  a kroz ovu sliku i o istoriji Grada Sombora. Tokom kratke posete Somboru, Komisija je somborskim fijakerom obišla gradske trgove, posetili su Gradski muzej, Galeriju „Milan Konjević“, pravoslavnu crkvu Sv. Đorđa, a nakon toga i vinariju „VRT“ i privatnu pivaru „Ravangrad“. Predstavljeni su planovi za revitalizaciju banje u Bezdanu , obnovu banje u Svetozaru Miletiću, kao i nameru da se poradi na povećanju smeštajnog kapaciteta.

Prema reakcijama članova Komisije za kategorizaciju turističkog mesta, čiji su domaćini bili Sava Dojić, član Gradskog veća za oblast finansija i privrede, Načelnik Odeljenja za privredu i turizam Ivan Kamerer sa saradnicima i direktor Turističke organizacije Grada Sombora Đuro Todorić, zaključuje se da će Grad Sombor trogodišnje Rešenje o kategorizaciji turističkog mesta 3.kategorije, koje je dobio 2015, zadržati i do 2021. godine.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .