23 03 2019 / 22:56

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
6.8. Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 06 avgust 2018 15:40

Sombor zadržao

3. kategoriju

turističkog mesta


 

 

Grad Sombor je, prema prvim usmenim  rezultatima, zadržao 3. kategoriju  turističkog mesta. Komisija za kategorizaciju turističkog mesta boravila je prošle nedelje  u Somboru, na poziv Gradske uprave Grada Sombora.

Komisiji je predstavljen kratak film o Somboru, a zatim su obišli zgradu Županije i zadržali se u Velikoj sali,  gde im je somborski istoričar Mile Vojnović govorio o slici  „Bitka kod Sente“,  a kroz ovu sliku i o istoriji Grada Sombora. Tokom kratke posete Somboru, Komisija je somborskim fijakerom obišla gradske trgove, posetili su Gradski muzej, Galeriju „Milan Konjević“, pravoslavnu crkvu Sv. Đorđa, a nakon toga i vinariju „VRT“ i privatnu pivaru „Ravangrad“. Predstavljeni su planovi za revitalizaciju banje u Bezdanu , obnovu banje u Svetozaru Miletiću, kao i nameru da se poradi na povećanju smeštajnog kapaciteta.

Prema reakcijama članova Komisije za kategorizaciju turističkog mesta, čiji su domaćini bili Sava Dojić, član Gradskog veća za oblast finansija i privrede, Načelnik Odeljenja za privredu i turizam Ivan Kamerer sa saradnicima i direktor Turističke organizacije Grada Sombora Đuro Todorić, zaključuje se da će Grad Sombor trogodišnje Rešenje o kategorizaciji turističkog mesta 3.kategorije, koje je dobio 2015, zadržati i do 2021. godine.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Total Popust 50%

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Buducnost Srbije

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .