13 12 2018 / 01:51

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
07.08.“Namics” PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 07 avgust 2018 14:40

Takmičenje u programiranju

 

 

 

Takmičenje u programiranju namenjeno svim ženama zainteresovanim za softversko inženjerstvo organizuje švajcarska softverska agencija “Namics”. Cilj takmičenja je kako kaže organizator podsticanje žena da se bave programiranjem i osnaživanja njihove pozicije u IT sektoru.

U pozivu ženama na takmičenje piše : „Prošlogodišnje istraživanje Republičkog zavoda za statistiku pod nazivom Žene i muškarci u Republici Srbiji pokazalo je da više žena završava i upisuje fakultete, da su češći korisnici interneta i računara i da su, ukupno posmatrano, kompjuterski pismenije od muškaraca. Paradoksalno, analiza IT scene u Srbiji, koju je napravila “Startit zajednica”, ukazala je na tek 12 odsto žena softverskih inženjera. Naravno, to je situacija koju bi trebalo sistemski rešavati, a ovo takmičenje je samo mali doprinos za podršku ženama u IT-ju.”

Prijave za takmičenje u programiranju otvorene su do 9. septembra u ponoć. Jedini uslov za učešće je da takmičarke ponesu svoj laptop, a takmičarke koje su razvile najbolje rešenje po izboru stručnog žirija, kao nagradu, dobiće praksu u “Namicsu”.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .