19 02 2019 / 10:59

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
07.08.“Namics” PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 07 avgust 2018 14:40

Takmičenje u programiranju

 

 

 

Takmičenje u programiranju namenjeno svim ženama zainteresovanim za softversko inženjerstvo organizuje švajcarska softverska agencija “Namics”. Cilj takmičenja je kako kaže organizator podsticanje žena da se bave programiranjem i osnaživanja njihove pozicije u IT sektoru.

U pozivu ženama na takmičenje piše : „Prošlogodišnje istraživanje Republičkog zavoda za statistiku pod nazivom Žene i muškarci u Republici Srbiji pokazalo je da više žena završava i upisuje fakultete, da su češći korisnici interneta i računara i da su, ukupno posmatrano, kompjuterski pismenije od muškaraca. Paradoksalno, analiza IT scene u Srbiji, koju je napravila “Startit zajednica”, ukazala je na tek 12 odsto žena softverskih inženjera. Naravno, to je situacija koju bi trebalo sistemski rešavati, a ovo takmičenje je samo mali doprinos za podršku ženama u IT-ju.”

Prijave za takmičenje u programiranju otvorene su do 9. septembra u ponoć. Jedini uslov za učešće je da takmičarke ponesu svoj laptop, a takmičarke koje su razvile najbolje rešenje po izboru stručnog žirija, kao nagradu, dobiće praksu u “Namicsu”.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .