19 02 2019 / 10:58

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
9. 8. JKP "Zelenilo" i "Vodokanal" PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 09 avgust 2018 14:06

Nega mladih sadnica

na Staparskom putu

Izgradnja rezervoara

i crpne stanice

u Svetozaru Miletiću


 

 

Radnici Javno komunalnog preduzeća "Zelenilo" neguju i štite mlade, nove, sadnice koprivića na Staparskog putu, koji su posađeni početkom aprila ove godine.

Tada je, umestno starih, devastiranih posađeno 50 novih bođoša, visine oko 2,5m, starih 12 godina, poreklom sa rasadnika "Zelenila". Ovih dana radnici komunlanog preduzeća ih učvršćuju pomoću letvi kako bi očuvali fizionomiju i rasli pravo, u vis, a to je i zaštita od eventualnog vetroloma.

Jedna od mera zaštite koja se ovih dana primenjuje na koprivićima je i zalivanje mladih sadnica, kojima po letnjim vrelinama, nedostaje vlaga. Taj posao se obavlja u ranim jutarnjim satima.

 

Početkom meseca Javno komunalno preduzeće „Vodokanal“ iz Sombora započeo je radove na izgradnji rezervoara i crpne stanice u naseljenom mestu Svetozar Miletić.

Ovo je kapitalni objekat  vodosnadbevanja, jer će se njegovom izgradnjom steći uslovi, ne samo da se pomenuto naseljeno mesto poveže sa centralnim sistemom vodosnadbevanja Jaroš, nego i za kasniju izgradnju dovodnika vode do drugih naseljenih mesta, odnosno Stanišića, Riđice i Aleksa Šantića.


Izgradnja objekta se finansira sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine i budžeta Grada Sombora. Planirano je da se radovi okončaju do kraja novembra.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .