19 04 2019 / 23:30

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
13 09 Crveni krst PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 13 septembar 2018 14:26

U petak Akcija dobrovoljnog

davanja krvi.... od 9 do 12 sati

u prostorijama Crvenog krsta

 

video prilog

 

 


Prvog septembra ove godine počela je primena Zakona o transfuzijskoj medicini. U skladu sa odredbama Zakona, građani koji žele da daju krv, ubuduće će to moći učiniti isključivo na unapred određenim terminima organizovanih akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Primenom ovog Zakona, Služba za transfuziju krvi Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru, obavljaće isključivo kliničku transfuziju za potrebe Opšte bolnice i neće se baviti dobrovoljnim davalaštvom krvi.

Po dobijenom rasporedu od nadležnih, Crveni krst Sombor biće domaćin i partner u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, dva puta mesečno do kraja ove godine. Prva akcija je u petak  14. septembra u vremenu od 9 do 12 časova, a druga 28. septembra, u istom terminu.

Tim povodom porazgovarali smo sa Marijom Gutović stručnim saradnikom u Crvenom krstu Sombor, a bivšom načelnicom Službe za transfuziju krvi.

Sve akcije dobrovoljnog davanja krvi biće organizovane, kao što je navedeno, u prostorijama Crvenog krsta Sombor koje se nalaze na adresi Apatinski put broj 19.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Total Popust 50%

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Buducnost Srbije

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .