24 03 2019 / 10:53

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
14.09.MUP PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 14 septembar 2018 16:15

Pripadnici MUP-a

uhapsili 14 osoba

 

 

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, u više odvojenih akcija, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, na teritoriji Beograda, Zaječara, Niša, Novog Pazara, Prijepolja, Kragujevca, Požarevca, Smedereva, Sombora, Sremske Mitrovice i Subotice, uhapsili su 14 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 24 lica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u saradnji sa Odsekom poreske policije  uhapsili su J.M. (1979), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je J.M., kao vlasnik autoprevozničke radnje od februara 2016. do decembra 2017. godine pribavio 140 lažnih fiskalnih i gotovinskih računa, navodno izdatih od strane više privrednih društava.

Postoje osnovi sumnje da je te falsifikovane i gotovinske račune, J.M. u svom knjigovodstvu prikazao kao istinite, na osnovu čega je ostvario pravo na odbitak dugovanog poreza i iskazao umanjenu poresku osnovicu za obračun poreza i doprinosa u poreskim prijavama za konačno utvrđivanje poreza na prihode.

Osumnjičeni je na taj način oštetio budžet Republike Srbije i fondove socijalnog osiguranja za 3.467.878 dinara.Osumnjičeni se tereti i da je uništio odnosno prikrio deo poslovne dokumentacije autoprevozničke radnje, čime je počinio krivično delo falsifikovanje službene isprave.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Total Popust 50%

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Buducnost Srbije

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .