19 06 2019 / 22:24

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
9 10 Gradsko veće PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 09 oktobar 2018 14:20

Održana 134. sednica

Gradskog veća

 

 

 

Na održanoj 134. sednici Gradskog veća, članovi Veća dali su saglasnost na Statut Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ u Somboru i na dalje odlučivanje predlog će uputiti odbornicima Skupštine grada Sombora. Prema obrazloženju,  najvažnije izmene odnose se na smanjenje broja objekata,  i izmenu postupka za imenovanje i razrešenje članova Upravnog odbora Predškolske ustanove „Vera Gucunja“. Novim statutom data su veća ovlašćenja savetu roditelja i propisan novi postupak izbora direktora ove ustanove.

Gradsko veće je takođe usvojilo Pravilnik o postavljanju posuda za privremeno odlaganje otpada na javnim površinama na teritoriji grada Sombora,  gde Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ obavlja delatnost upravljanja otpadom.

Veće je odlučilo i o raspisivanju javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi iz budžeta grada Sombora za 2019. godinu, te utvrdilo dinamiku povlačenja sredstava (godišnja kvota), po Odluci o prvom rebalansu Odluke o budžetu grada Sombora za 2018. godinu.

Ministarstvo bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku,  za sufinansiranje mere koja se odnosi na edukaciju iz oblasti populacione politike,   lokalnoj samoupravi je odobrilo 557.620 dinara.  Dodatnih 142.380 dinara odobrilo je Gradsko veće, kako bi se navedena mera realizovala angažovanjem  Narodnog pozorišta  radi izvođenja predstava na srpskom i mađarskom jeziku, a u programu bi učestvovale  nevladine organizacije  i kulturno-umetnička društva. U skladu sa zaključkom Gradskog veća, Narodno pozorište  ima obavezu da pripremi predstavu koju bi izvodilo u gradu i u najmanje tri somborska sela, te da angažuje KUD-ove koje će predstavu na mađarskom jeziku prikazati u najmanje tri sela.

Takođe, Veće je odlučilo i o drugim pitanjima iz delokruga svog rada.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Malac Genijalac Sombor

Bayer Propulse

Amigo KAFA

Chemical Agrosava

Chemical Agrosava

Agrimatco

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .