19 04 2019 / 17:24

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
10 10 Goran Nikolić PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 10 oktobar 2018 15:18

Knjiga „Maratonac“ -

film "Otvorenih očiju"

Goran Nikolić

 

video prilog

 

 

Predstavljanje knjige „Maratonac“ – autobiografija Gorana Nikolića koju je  priredio Aleksandar Bojić  i prikazivanje dokumentarnog filma o Goranu Nikoliću "Otvorenih očiju", u režiji Marka Novakovića, organizovali su u Somboru Rotari klub Sombor i Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki” . I knjiga i film su priča o snazi volje kao pokretačke snage u čoveku, pronalaženju alternativa u životima osoba rođenih sa invaliditetom kao i pomeranju granica ljudske izdržljivosti.

Somborci su upoznali Gorana Nikolića slabovidog atletičara i sportskog radnika kada je pre dve godine obarao Ginisov rekord i istrčao 55 maratona za 55 dana. Goran je trčao kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru a na ovaj poduhvat odlučio se kako bi podigao svest o potrebama osoba sa invaliditetom i da bi prikupio sredstva za razvoj sportskih aktivnosti osoba sa invaliditetom u Centru “Iskra” u Kragujevcu.  Osnivač je Paraolimpijskog Kluba i Akademije „Junior“ i generalni sekretar organizacije od osnivanja 1998. godine. Inicijator je osnivanja i jedan od osnivača Sportskog Saveza slepih i slabovidih Srbije i Parabiciklističkog Saveza Srbije u kojima je po 5 godina obavljao poslove generalnog sekretara. Osmislio je i uspešno realizovao brojne projekte što i sada veoma uspešno radi.

Zahvaljujući  Rotari klubu Sombor, Goran je sada došao u Sombor da predstavi knjigu i dokumentarni film koju pokazuje njegovu snagu i volju da ostvari svoje želje. Pitali smo Gorana o njegovim aktivnostima posle obaranje Ginisovog rekorda…

Goran nam je ovoga puta i otkrio svoje nove planove i krunu svih njegovih poduhvata…

Sve Goranove akcije su humanitarnog karaktera, takva je bila i ova. Svi prisutni su mogli da daju svoj prilog kao pomoć za razvoj sporta osoba sa invaliditetom, posebno Paraolimpijskog kluba “Junior” iz Kragujevca, čiji je i Goran član. Svaki darodavac je na poklon dobio primerak knjige „Maratonac”.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Total Popust 50%

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Buducnost Srbije

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .