22 01 2019 / 16:41

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
10 10 Goran Nikolić PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 10 oktobar 2018 15:18

Knjiga „Maratonac“ -

film "Otvorenih očiju"

Goran Nikolić

 

video prilog

 

 

Predstavljanje knjige „Maratonac“ – autobiografija Gorana Nikolića koju je  priredio Aleksandar Bojić  i prikazivanje dokumentarnog filma o Goranu Nikoliću "Otvorenih očiju", u režiji Marka Novakovića, organizovali su u Somboru Rotari klub Sombor i Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki” . I knjiga i film su priča o snazi volje kao pokretačke snage u čoveku, pronalaženju alternativa u životima osoba rođenih sa invaliditetom kao i pomeranju granica ljudske izdržljivosti.

Somborci su upoznali Gorana Nikolića slabovidog atletičara i sportskog radnika kada je pre dve godine obarao Ginisov rekord i istrčao 55 maratona za 55 dana. Goran je trčao kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru a na ovaj poduhvat odlučio se kako bi podigao svest o potrebama osoba sa invaliditetom i da bi prikupio sredstva za razvoj sportskih aktivnosti osoba sa invaliditetom u Centru “Iskra” u Kragujevcu.  Osnivač je Paraolimpijskog Kluba i Akademije „Junior“ i generalni sekretar organizacije od osnivanja 1998. godine. Inicijator je osnivanja i jedan od osnivača Sportskog Saveza slepih i slabovidih Srbije i Parabiciklističkog Saveza Srbije u kojima je po 5 godina obavljao poslove generalnog sekretara. Osmislio je i uspešno realizovao brojne projekte što i sada veoma uspešno radi.

Zahvaljujući  Rotari klubu Sombor, Goran je sada došao u Sombor da predstavi knjigu i dokumentarni film koju pokazuje njegovu snagu i volju da ostvari svoje želje. Pitali smo Gorana o njegovim aktivnostima posle obaranje Ginisovog rekorda…

Goran nam je ovoga puta i otkrio svoje nove planove i krunu svih njegovih poduhvata…

Sve Goranove akcije su humanitarnog karaktera, takva je bila i ova. Svi prisutni su mogli da daju svoj prilog kao pomoć za razvoj sporta osoba sa invaliditetom, posebno Paraolimpijskog kluba “Junior” iz Kragujevca, čiji je i Goran član. Svaki darodavac je na poklon dobio primerak knjige „Maratonac”.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .