26 05 2019 / 08:33

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
11 10 Istorijski arhiv PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 11 oktobar 2018 14:58

Potpisan Sporazum o

sufinansiranju delatnosti

Istorijskog Arhiva u Somboru

 

 

 

U opštini Kula potpisan je Sporazum o sufinansiranju delatnosti Istorijskog Arhiva u Somboru. Sporazum su potpisali Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Grada Sombora, Latinka Vasiljković, predsednica opštine Odžaci, Velibor Milojević, predsednik opštine Kula i Zdenko Kolar, zamenik predsednika opštine Bač.

Ovim sporazumom reguliše se finansiranje Istorijskog arhiva Sombor, s obzirom da Arhiv obavlja poslove zaštite, čuvanja, sređivanja, obrade i prezentovanja arhivske građe za grad Sombor i opštine Apatin, Kula, Odžaci i Bač, pa su samim tim i ove opštine u obavezi da učestvuju u finansiranju delatnosti ove ustanove.

Ratković je prilikom potpisivanje istakao da će ovim potezom, opštine pomoći i gradu Somboru da smanji troškove pomenute ustanove, a samo finansiranje na osnovu dogovora je po merenju odnosno dužnim metrima arhivske građe, tako da će se ovakav Sporazum potpisivati svake godine.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i Dušan Marjan, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga, koji je istakao da je ovo još jedan primer dobre saradnje sve četiri opštine Zapadnobačkog upravnog okruga.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Malac Genijalac Sombor

Bayer Propulse

Amigo KAFA

Chemical Agrosava

Chemical Agrosava

Agrimatco

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .