18 12 2018 / 13:10

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
11 10 Istorijski arhiv PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 11 oktobar 2018 14:58

Potpisan Sporazum o

sufinansiranju delatnosti

Istorijskog Arhiva u Somboru

 

 

 

U opštini Kula potpisan je Sporazum o sufinansiranju delatnosti Istorijskog Arhiva u Somboru. Sporazum su potpisali Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Grada Sombora, Latinka Vasiljković, predsednica opštine Odžaci, Velibor Milojević, predsednik opštine Kula i Zdenko Kolar, zamenik predsednika opštine Bač.

Ovim sporazumom reguliše se finansiranje Istorijskog arhiva Sombor, s obzirom da Arhiv obavlja poslove zaštite, čuvanja, sređivanja, obrade i prezentovanja arhivske građe za grad Sombor i opštine Apatin, Kula, Odžaci i Bač, pa su samim tim i ove opštine u obavezi da učestvuju u finansiranju delatnosti ove ustanove.

Ratković je prilikom potpisivanje istakao da će ovim potezom, opštine pomoći i gradu Somboru da smanji troškove pomenute ustanove, a samo finansiranje na osnovu dogovora je po merenju odnosno dužnim metrima arhivske građe, tako da će se ovakav Sporazum potpisivati svake godine.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i Dušan Marjan, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga, koji je istakao da je ovo još jedan primer dobre saradnje sve četiri opštine Zapadnobačkog upravnog okruga.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .