24 07 2019 / 01:28

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
07.11.Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 07 novembar 2018 16:49

U Somboru počela

prva arhitektonska radionica

 


 

Prva radionica arhitekture startovala je početkom nedelje u Somboru i trajaće do petka, 09. novembra, kada će rezultate rada građani moći da vide na izložbi koja će se održati u Kulturnom centru grada u Domu omladine sa početkom u 10 časova.

Izložba radova napravljenih od strane studenata arhitekture sa pet arhitektonskih fakulteta iz Podgorice, Skoplja, Banja Luke, Beograda i Novog Sada, a svi pod rukovodstvom njihovih profesora i asistenata, treba da bude podsticaj za razvoj turizma Gornjeg podunavlja a samim tim i Grada Sombora.

U organizaciji izložbe učestvovao je Departman za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i Odeljenje za urbanizam Grada Sombora, a sve pod pokroviteljstvom Gradonačelnice grada.

Teme rada je: Urbanističko i arhitektonsko rešenje za Turistički kompleks Gornje ponudavlje.  Ovaj kompleks na prostoru iza Spomenika Batinske bitke pa sve do mosta Slobode obuhvataće: naselje sojenica uz Dunav,hotel (spa centar), pristan za brodove i ostale sadržaje  za prihvat većeg broja turista sa vode i kopna.

Na parceli uz Muzej batinske bitke je u planu izgradnja Posetilačkog i edukativnog centra specijalnog rezervata prirode Gornje podunavlje za koji je idejno rešenje uradio arhitekta Milan Stojkov sa saradnicima Sandrom Vrcelj i Brankom Morokvašićem a koji će imati oko 700m2.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

MeteorCommerce Otkup 2019.

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Hair by Dusica

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .