20 01 2019 / 21:21

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
07.11.Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 07 novembar 2018 16:49

U Somboru počela

prva arhitektonska radionica

 


 

Prva radionica arhitekture startovala je početkom nedelje u Somboru i trajaće do petka, 09. novembra, kada će rezultate rada građani moći da vide na izložbi koja će se održati u Kulturnom centru grada u Domu omladine sa početkom u 10 časova.

Izložba radova napravljenih od strane studenata arhitekture sa pet arhitektonskih fakulteta iz Podgorice, Skoplja, Banja Luke, Beograda i Novog Sada, a svi pod rukovodstvom njihovih profesora i asistenata, treba da bude podsticaj za razvoj turizma Gornjeg podunavlja a samim tim i Grada Sombora.

U organizaciji izložbe učestvovao je Departman za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i Odeljenje za urbanizam Grada Sombora, a sve pod pokroviteljstvom Gradonačelnice grada.

Teme rada je: Urbanističko i arhitektonsko rešenje za Turistički kompleks Gornje ponudavlje.  Ovaj kompleks na prostoru iza Spomenika Batinske bitke pa sve do mosta Slobode obuhvataće: naselje sojenica uz Dunav,hotel (spa centar), pristan za brodove i ostale sadržaje  za prihvat većeg broja turista sa vode i kopna.

Na parceli uz Muzej batinske bitke je u planu izgradnja Posetilačkog i edukativnog centra specijalnog rezervata prirode Gornje podunavlje za koji je idejno rešenje uradio arhitekta Milan Stojkov sa saradnicima Sandrom Vrcelj i Brankom Morokvašićem a koji će imati oko 700m2.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .