24 07 2019 / 01:29

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
08.11.Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 08 novembar 2018 17:10

Održana 6. sednica

Saveta za zapošljavanje

 


Savet za zapošljavanje grada Sombora je, sagledavajući mere aktivne politike zapošljavanja, koje su sprovedene tokom 2018. godine, konstatovao da je za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima u 2018. godini, odobreno 23 zahteva poslodavaca za ukupno 33 lica u ukupnom iznosu od 5.040.000 dinara, a za subvencije za samozapošljavanje u 2018. godini odobreno je ukupno 35 zahteva nezaposlenih lica u ukupnom iznosu od 6.360.000 dinara. Pomenute mere aktivne politike zapošljavanja realizuje Grad Sombor u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Na 6. sednici Saveta za zapošljavanje, koncipirani su prioriteti i predlozi, koji se odnose na sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja za 2019. godinu. Lokalnim akcionim planom zapošljavanja grada Sombora za 2019. godinu planira se sprovođenje tri mere aktivne politike zapošljavanja na teritoriji grada Sombora:

subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, samozapošljavanje nezaposlenih lica kroz davanje subvencije radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos i javni radovi.

Prema rečima Save Dojića, člana Gradskog veća grada Sombora zaduženog za finansije i privredu i predsednika Saveta za zapošljavanje, prilikom realizovanja javnih radova predlog je da se u najvećoj meri angažuju nezaposlena lica iz seoskih područja, kao i socijalno ugrožene kategorije lica.

Na sednici Saveta, takođe je bilo reči o trenutnoj situaciji po pitanju nezaposlenosti i profila tražioca posla, dosadašnjoj saradnji NSZ – filijala Sombor, Grada Sombora i RPK Sombor i aktivnostima u cilju još kvalitetnije saradnje.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

MeteorCommerce Otkup 2019.

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Hair by Dusica

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .