13 12 2018 / 22:30

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
5 12 Grad Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 05 decembar 2018 16:30

Saradnja Grada Sombora

i grada Datong iz NR Kina

 


U Somboru je proteklog vikenda boravila visoka delegacija kineskog grada Datonga. U delegaciji su bili zamenik gradonačelnika Datonga zadužen za spoljnu saradnju Liu Feng, zamenik gradonačelnika zadužen za opšta pitanja Čao Su i predstavnik privredne komore Šangaja Liu Hogbin.

Prijemu visoke delegacije prisustvovali su zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnice za informisanje i Nemanja Sarač gradski većnik za kulturu i obrazovanje. Tom prilikom predstavljena su oba grada i Sombor i Datong.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Datonga iako taj grad ima 3 miliona stanovnika sličnost između dva grada je ogromna. I Datonga i Sombor orijentisani su ka poljoprivredi jer imaju velike površine poljoprivrednog zemljišta.

Drugog dana boravka u Somboru visoku delegaciju Datonga primila je Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović. Gradonačelnica je u ime grada potpisala Memorandum o nameri uspostavljanja prijateljskih odnosa između gradova Datong i Sombor.

Ova dva grada su postigla sporazum o razmeni i saradnji u oblastima privrede, trgovine, nauke i tehnologije, kulture, obrazovanja, turizma, transporta i razmene ljudstva kao i projekata sestrinskih gradova u skladu sa principima jednakosti i uzajamne koristi.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .