21 10 2019 / 23:57

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
9.1. Centar MO Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 09 januar 2019 15:27

Uvođenje u vojnu evidenciju

je zakonska obaveza

 

 

Centar Ministarstva odbrane Sombor je početkom 2019. godine otpočeo sa realizacijom aktivnosti uvođenja lica muškog pola u vojnu evidenciju u 2019. godini. Ovim putem Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2001. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju.

Takođe, obavezi uvođenja u vojnu evidenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1989. do 2000. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika.

Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u Centru Ministarstva odbrane Sombor ili u opštinskoj kancelariji Centra Ministarstva odbrane, a prema mestu prebivališta lica u periodu od 14. januara do 28. februara 2019. godine.

U Centru Ministarstva odbrane Sombor evidencija se može obaviti svakim radnim danom od 9 do 15 časova.

Lica koja se uvode u vojnu evidenciju treba da ponesu ličnu kartu na uvid. Ukoliko ne poseduju ličnu kartu, na uvid treba poneti drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a u inostranstvu važeću putnu ispravu.

Lica koja borave u inostranstvu dužna su da se, radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave nadležnom diplomatasko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .