23 01 2019 / 01:14

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
9.1. Centar MO Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 09 januar 2019 15:27

Uvođenje u vojnu evidenciju

je zakonska obaveza

 

 

Centar Ministarstva odbrane Sombor je početkom 2019. godine otpočeo sa realizacijom aktivnosti uvođenja lica muškog pola u vojnu evidenciju u 2019. godini. Ovim putem Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2001. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju.

Takođe, obavezi uvođenja u vojnu evidenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1989. do 2000. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika.

Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u Centru Ministarstva odbrane Sombor ili u opštinskoj kancelariji Centra Ministarstva odbrane, a prema mestu prebivališta lica u periodu od 14. januara do 28. februara 2019. godine.

U Centru Ministarstva odbrane Sombor evidencija se može obaviti svakim radnim danom od 9 do 15 časova.

Lica koja se uvode u vojnu evidenciju treba da ponesu ličnu kartu na uvid. Ukoliko ne poseduju ličnu kartu, na uvid treba poneti drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a u inostranstvu važeću putnu ispravu.

Lica koja borave u inostranstvu dužna su da se, radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave nadležnom diplomatasko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .