23 01 2019 / 01:10

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
11.1. JKP Vodokanal PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 11 januar 2019 16:53

Obezbedite instalacije i

vodomere u svojim objektima

 

Budući da nas u narednom periodu očekuju zimski dani, praćeni niskim temperaturama, Javno komunalno preduzeće "Vodokalan" uputilo je apel građanima kako da, tokom niskih temperatura, obezbede instalacije i vodomere u svojim objektima.

Građanima koji žive u kućama se preporučuje da blagovremeno toplotno izoluju svoje vodomere i unutrašnje instalacije, kako bi na taj načinsprečili smrzavanje istih, što za posledicu ima kako nestanak vode, tako i pucanje cevi i mernih uređaja.

U apelu se navodi da je poželjno da potrošači provere da li su vodomerni šahtovi dobro zatvoreni i da ih ne otvaraju bez preko potrebe ukoliko je vodomer postavljen plitko ili se nalazi u podrumskim prostorijama bez prozora, potrebno je preko vodomera staviti neki termoizolacioni materijal poput dasaka, stiropora ili slame. Zavijanje vodomera u krpe ne predstavlja dovoljnu zaštitu.

Vlasnici objekata u kojima se ne živi ili periodično boravi i u zimskom periodu nema potrošnje vode, trebalo bi da zavrnu ventile na vodomeru i ispuste vodu iz instalacija.

Preporuka Javno komunalnog preduzeća "Vodokanal"-a je da potrošači u ovom periodu omoguće čitačima vodomera pristup istima, kako bi prilikom očitavanja vodomera radnici mogli utvrditi eventualni kvar i time sprečiti veću štetu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .