16 10 2019 / 17:44

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
11.1. JKP Vodokanal PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 11 januar 2019 16:53

Obezbedite instalacije i

vodomere u svojim objektima

 

Budući da nas u narednom periodu očekuju zimski dani, praćeni niskim temperaturama, Javno komunalno preduzeće "Vodokalan" uputilo je apel građanima kako da, tokom niskih temperatura, obezbede instalacije i vodomere u svojim objektima.

Građanima koji žive u kućama se preporučuje da blagovremeno toplotno izoluju svoje vodomere i unutrašnje instalacije, kako bi na taj načinsprečili smrzavanje istih, što za posledicu ima kako nestanak vode, tako i pucanje cevi i mernih uređaja.

U apelu se navodi da je poželjno da potrošači provere da li su vodomerni šahtovi dobro zatvoreni i da ih ne otvaraju bez preko potrebe ukoliko je vodomer postavljen plitko ili se nalazi u podrumskim prostorijama bez prozora, potrebno je preko vodomera staviti neki termoizolacioni materijal poput dasaka, stiropora ili slame. Zavijanje vodomera u krpe ne predstavlja dovoljnu zaštitu.

Vlasnici objekata u kojima se ne živi ili periodično boravi i u zimskom periodu nema potrošnje vode, trebalo bi da zavrnu ventile na vodomeru i ispuste vodu iz instalacija.

Preporuka Javno komunalnog preduzeća "Vodokanal"-a je da potrošači u ovom periodu omoguće čitačima vodomera pristup istima, kako bi prilikom očitavanja vodomera radnici mogli utvrditi eventualni kvar i time sprečiti veću štetu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .