26 05 2019 / 08:34

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
28 01 Sveti Sava PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 28 januar 2019 15:32

Obrazovne ustanove na teritoriji

Grada Sombora

obeležile su slavu – Svetog Savu

 


Na Pedagoškom fakultetu u Somboru, u nedelju, 27. januara, je priređena Svetosavska akademija pod nazivom „Osam vekova akademije“. Manifestacija je upriličena u amfiteatru Pedagoškog fakulteta, a ovogodišnjom svečanom akademijom obeležen je veliki jubilej – 800 godina od uspostavljanja autokefalije, odnosno samostalnosti Srpske pravoslavne crkve. Pozdravnu reč prisutnima uputio je dekan prof. dr Željko Vučković, dok je Svetosavsku besedu pod nazivom „Osam vekova Svetosavlja“ održao je prof. dr Saša Marković. Za muzički deo bili su zaduženi Sanja Bolobav i hor somborskog Pedagoškog fakulteta.

Somborska gimnazija „Veljko Petrović“, takođe je u nedelju obeležila školsku slavu. Prisutni su mogli da čuju školski hor, govor direktora škole dr Ladislava Feketea, a potom je usledio i program dramske sekcije. Kao i prethodnih godina, i ove godine dodeljena je nagrada Natalija Natka Ćatović, kao i dodela poklona kumu manifestacije, nakon čega su uručene nagrade najboljim učenicima i profesorima za proteklu godinu.

Kada je reč o Osnovnim školama, u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, obeležila je slavu u prepunoj sali učenika, roditelja i nastavnika. Prisutni su uživali u scenskom prikazu o Savinom životu. U realizaciji programa učestvovali su učenici od petog do osmog razreda kao i školski hor.

Takođe, Osnovna škola „Nikola Vukićević“ je u čast Svetog Save, imala Svetsosavsku nedelju pod nazivom „Sveti Sava u umetnosti“, koju su učenici, učitelji i nastavnici, tradicionalnao obeležili prigodnim aktivnostima. Upriličena i slavska priredba pod nazivom „Sveti Sava u nama i oko nas“, priređena je liturgija u hramu Svetog Georgija, gde su učestvovali đaci škole sa svojim veroučiteljem, gde je upriličen i Svetosavski recital.

Objekat „Maslačak“, predškolske ustanove “Vera Gucunja“ Sombor, takođe je ovim povodom održao priredbu. Program su priremili vaspitači Snežana Šnajderov, Ljiljana Kljajić, Jasmina Purić Jović, Ljiljana Dubravac i Lazar Džindžev, sa decom sve tri vaspitne grupe vrtića „Maslačak“.

Proslavi su prisustvovali direktor predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Aleksandra Perović, sveštenik Srđan Perić kao i gosti iz vrtića „Venčić“.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Malac Genijalac Sombor

Bayer Propulse

Amigo KAFA

Chemical Agrosava

Chemical Agrosava

Agrimatco

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .