19 01 2020 / 23:02

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
8.2.Privredni savet PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 08 februar 2019 17:08

Održana prva sednica

Privrednog saveta

 


Na prvoj održanoj sednici Privrednog saveta grada Sombora u ovoj godini članovi saveta su raspravljali o osam tačaka dnevnog reda. Šesnaestom sednicom Privrednog saveta predsedavao je Ivan Kamerer, načelnik Odeljenja za privredu i turizam, zbog ostavke dosadašnjeg predsednika Dmitra Pavlevskog, direktora  „Somboled“ d.o.o. Za novog predsednika članovi su jednoglasno predložili Slobodana Lovrića, direktora preduzeća „Sinagoga“ d.o.o. Sombor, za njegovog zamenika predložen je Sava Dojić, gradski većnik za oblast finansija i privrede. Ovi predlozi dostavljaju se Gradskom veću grada Sombora na razmatranje i usvajanje.

Gradski većnik za oblast finansija i član saveta Sava Dojić izložio je Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu. Ovaj plan reguliše ciljeve i prioritete programa zapošljavanja na osnovu podataka dobijenih od NSZ. U budžetu grada Sombora za 2019. godinu za aktivne mere zapošljavanja planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara. Lokalnim akcionim planom predviđene su subvencije za samozapošljavanje, zapošljavanje teže zapošljivih lica na novootvorenim radnim mestima i javni radovi u seoskim područjima.

Gradonačelnica Dušanka Golubović izvestila je članove Privrednog saveta o učešću Sombora na II Forumu lokalnih samouprava u Španiji. Gradonačelnica je istakla da je učešće na ovom Forumu bilo veoma konstruktivno i da je Sombor jedan od dvadeset gradova koji su potpisali protokol o saradnji sa Seviljom, što su članovi saveta pozdravili kao dobar razvojni potencijal.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .