16 07 2019 / 05:19

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
11. 2. Projekat VISITUS PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 11 februar 2019 15:47

Digitalna senzorska ploča

pomaže slepim i slabovidim

osobama da upoznaju turističku

ponudu na području ZBU Okruga

 


U okviru projekta „Visitus“ – obogaćivanje turističke ponude za slepe i slabovide osobe, u zgradi „Županije“ u Somboru postavljena je i predstavljena digitalno senzorska ploča koja će omogućiti slepim i slabovidim osobama da upoznaju turističku ponudu na području Zapadnobačkog okruga. Svojevrsni tonski info-pult prvi je te vrste u Srbiji.

Ploča je rađena od pleksiglasa, formata A0, na kojoj je postavljeno šest geografskih tačaka Zapadnobačkog okruga: Sombora, Apatina, Bačkog Monoštora, Sonte, Bezdana i Telečke.  Na svakoj od tih tačaka postavljeni su digitalni prekidači pomoću kojih se dobijaju informacije o kulturno-istorijskim znamenitostima i ugostiteljsko-turističkim objektima. Ploča je rađena reljefno i u kombinaciji sa Brajevim pismom, tako da slepe osobe dodirom mogu pročitati sadržaje o lokaciji na kojoj se nalaze, a pomoću digitalnog prekidača mogu poslušati zvučni zapis na četiri jezika: srpskom, hrvatskom, engleskom i mađarskom.

Podsećanja radi, Projekat „Visitus“ deo je Intereg IPA programa prekograniče saradnje Srbija-Hrvatska 2014 – 2020. Nosilac projekta je Grad Sombor, a partneri su opština Erdut iz Hrvatske i Institut ekonomskih nauka Republike Srbije. Iz IPA fonda za ovaj projekat izdvojeno je preko 300.000 evra.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

MeteorCommerce Otkup 2019.

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Hair by Dusica

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .