24 06 2019 / 14:58

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
12.4.Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 12 april 2019 15:28

Gradonačelnica Sombora

učestvovala 14. sastanku

Generalne skupštine

NALAS-a

 


Gradonačelnica Sombora i predsednica Stalne konferencije gradova i opština, Dušanka Golubović, učestvovala je na 14. sastanku Generalne skupštine NALAS-a, koji se održao od 10. do 12. aprila 2019. godine u Skoplju, a okupila je preko 70 gradonačelnika, opštinskih stručnjaka i udruženja lokalnih vlasti iz 12 zemalja članica regiona Jugoistočne Evrope.

Tema ovog sastanka predstavnika Mreže asocijacija lokalnih samouprava Jugoistočne Evrope bila je održivi ekonomski razvoj Jugoistočne Evrope.

Prvog dana Skupštine, gradonačelnica je sa ostalim učesnicima sastanka, posetila opštinu Veles kako bi podelili njihova iskustva u promovisanju lokalnog ekonomskog razvoja sa posebnom pažnjom na njen društveni i ekološki uticaj.

Pored obilaska lokacije i godišnjeg statutarnog razmatranja, održana je i City-to-City konferencija, koja je organizovana u saradnji sa Programom partnerstva Svetske banke za urbano partnerstvo.

Cilj Konferencije je razmena iskustava sa Evropskom komisijom i predstavnicima nacionalnih vlada o potrebi i mogućnostima uključivanja lokalnih vlada i njihovih udruženja u implementaciju Regionalnog ekonomskog prostora (MAP REA) Berlinskog procesa.

Tema i namera ovog regionalnog događaja je doprinos održivom i inkluzivnom lokalnom razvoju.

Učesnici 14. Generalne skupštine NALAS-a istakli su jedinstvo u stalnim naporima kako bi se obezbedila bezbednost, stabilnost, napredak i zajednički razvoj u ovom regionu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Malac Genijalac Sombor

Bayer Propulse

Amigo KAFA

Chemical Agrosava

Chemical Agrosava

Agrimatco

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .