16 06 2019 / 15:55

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
17.4. Grad Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 17 april 2019 15:22

Somboru za sprovođenje mera

populacione politike

preko 30 miliona

 

Gradonačelnica Grada Sombora Dušanka Golubović je u Palati Srbije u Beogradu, u ime grada Sombora, potpisala ugovor za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2019. godini.

Svečano potpisivanje i uručivanje ugovora organizovao je Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Za sprovođenje mera populacione politike na teritoriji grada Sombora Ministarstvo bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku odobrilo je preko 30 miliona dinara, od kojih Ministarstvo finansira 85 odsto, a grad Sombor učestvuje sa 15 odsto.

Odobrene mere na koje će grad utrošiti ova sredstva su:

Ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta – Program stambene podrške za izgradnju i druge načine pribavljanja stambenog prostora za mlade bračne parove i parove sa više dece, usklađivanje rada i roditeljstva – Sanacija i adaptacija kapaciteta dečijeg vrtića „Neven“ u Konjovićevoj ulici, snižavanje psihološke cene roditeljstva – Servis za podršku roditeljima, očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja – Razvoj mreže savetovališta za mlade i aktiviranje lokalne samouprave – Osnivanje „Agrobiznis centra“ za ekonomsko osnaživanje mladih bračnih parova i mladih u reproduktivnom periodu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Malac Genijalac Sombor

Bayer Propulse

Amigo KAFA

Chemical Agrosava

Chemical Agrosava

Agrimatco

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .