24 07 2019 / 01:25

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
16.5. OŠ "Bratstvo jedinstvo" PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 16 maj 2019 15:23

Svetski dan porodice - projekat

„Rodna osvešćenost,

prevencija diskriminacije i

nasilja u vrtićima i školama“


Povodom Svetskog dana porodice i realizacije završne aktivnosti projekata „Rodna osvešćenost, prevencija diskriminacije i nasilja u vrtićima i školama“ u Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“ Sombor održana je prigodna svečanost na kojoj su učestvovali učenici i nastavnici iz tri škole,  škole mentora u ovom projektu Osnovna škola "Bratstvo jedinstvo" Sombor i dve partnerske škole Osnovne škole „22.oktobar“ Bački Monoštor i Osnovne škole „Miroslav Antić“ iz Čonoplje.

Pozdravljajući učenike i zaposlene iz ove  tri osnovne škole, gradonačelnica Grada Sombora Dušanka Golubović zahvalila se svim učesnicima, učenicima i nastavnicima na doprinosima i aktivnostima koje su sprovedene u okviru ovog projekta.

Golubovićeva je tom prilikom istakla da je cilj ove inicijative da se, kako u obrazovnim institucijama i ustanovama tako i u celom društvu, podrži razvoj nulte tolerancije i iskorenjivanje nasilja nad ženama i devojčicama, uz osvešćivanje rodne ravnopravnosti kao preventivnog mehanizma.

Projekat „Rodna osvešćenost, prevencija diskriminacije i nasilja u vrtićima i školama“ je počeo sa realizacijom od 2017. godine a od prošle godine priključuje se i Predškolska ustanova "Vera Gucunja“ Sombor. Projekat ima dve komponente, predškolsku – u kojoj se pilotira istraživačka praksa i program prevencije nasilja sa fokusom na rodno zasnovano nasilje, za rad sa decom i porodicama, i školsku – u kojoj se primenjuje postojeći program rodno zasnovanog nasilja i razvija model podrške škole mentora partnerskim školama.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

MeteorCommerce Otkup 2019.

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Hair by Dusica

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .