17 09 2019 / 22:00

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
13.6.Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 11 jun 2019 15:40

Održana 34. sednica

Skupštine Grada Sombora

 


34. sednica Skupštine Grada Sombor počela je odavanjem pošte nedavno preminulom predsedniku skupštine Grada Sombora primarijusu dr Zoranu Parčetiću.

Sednicom je predsedavao zamenik predsednika skupštine grada Sombora Miodrag Sekulić a većina opozicije i ovoga puta nije prisustvovala zasedanju skupštine, što je bio i povod da se odbornicima ali i javnosti obrati predsednik odborničke grupe SNS Zoran Rus koji je i ovoga puta pozvao članove opozicije da se urazume i uzmu aktivno učešće u rešavanju pitanja od važnosti za građane i Grad Sombor. Po njegovim rečima skupština je mesto gde se vrši dijalog, gde se legitimno razmenjuju ideje i zahtevi i mesto gde se na kraju krajeva menja vlast, a ne mesto samo za uzimanje odborničkog paušala.

Odbornici su na 34. Sednici skupštine grada Sombora razmotrili i odlučili o 25 tačaka dnevnog reda od kojih su 10 izbori i imenovanja.

Usvojen je predlog rešenja o prestanku mandata nedavno preminulog predsednika skupštine i na upražnjeno mesto imenovana je sa liste Aleksandar Vučić „Srbija pobeđuje“, Milica Simendić članica SNS.

Za glavnog urbanistu grada Sombora jednoglasno je ponovo izabran dosadašnji urbanista arhitekta Milan Stojkov, dok je za direktorku Narodnog pozorišta Sombor nakon okončanja konkursa a odlukom odbornika potvrđeno imenovanje Bojane Kovačević. Zbog isteka mandata, Goran Nonković razrešen je dužnosti direktora i imenovan za v.d. direktora Javno komunalnog preduzeća „Prostor“ Sombor.

Odbornici grada Sombora su na 34 zasedanju skupštine grada Sombora jednoglasno usvojili Predlog Odluke O završnom računu budžeta grada Sombora za 2018. godinu sa konsolidovanim izveštajem o trošenju sredstava budžetskih korisnika. Prema ovoj odluci ukupno ostvareni prihodi 2018. godini iznose 2.988.826.411,00 dinara. Ukupni prihodi su ostvareni na nivou od 92,03% i u odnosu na 2017. godinu i  nominalno su viši za oko 17%. Ukupni rashodi u 2018. godini izvršeni su u iznosu od 2.908.013.954,00 dinara i u odnosu na planirane rashode izvršeni su na nivou od 84,81%.

Odbornici su usvojili predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Sombora za 2019. godinu. Takođe je usvojen predlog za formiranje komisije koja će sprovesti ovaj plan. Odbornici su razmotrili i usvojili i više imovinsko pravnih predmeta kao i drugih predmeta iz delokruga svog rada.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .