18 09 2019 / 12:06

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
12.6."Dan polja" PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 12 jun 2019 15:40

Na oglednim poljima

u Biliću održan „Dan polja“

 


Pored zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača „Danu polja“ prisustvovali su i predstavnici semenskih kuća, proizvođači i distributeri sredstava za zaštitu bilja, predstavnici poslovnih banaka i predstavnici ministarstva za poljoprivredu, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, kao i predstavnici Grada Sombora, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, i gradski većnik za poljoprivredu Darko Radulović.

Marko Rovčanin pomoćnik pokrajinskog sekreta za poljoprivredu  izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje „Danu polja“  jer sekretarijat posebno podržava ovakve manifestacije iz razloga što se ovde vidi sve ono novo što je u struci i naravno vide se ogledi, vide se polja, baš onakva slika kakva i jeste na terenu. U ime Ministarstva poljoprivrede i vodoprivrede Republike Srbije, načelnik odeljenja za priznavanje sorti Dragan Dedić pozdravio je sve prisutne i organizatore i izneo sve  pohvale na račun organizatora.

Ispred gradske uprave grada Sombora i gradonačelnice grada, učesnike i organizatore „Dana polja“ pozdravio je gradski većnik za poljoprivredu Darko Radulović koji je pohvalio organizatora Poljoprivrednu stručnu službu koja svake godine kao i ove organizuje ovakve dane za primer. Pored nekih osamdesetak sorti žitarica svih mogućih proizvođača semena , prisutni su na „Danu polja“ mogli da vide oglede sa primenom herbicida u šećernoj repi, oglede sa herbicidima kukuruza i suncokreta kao i oglede iz oblasti zaštite bilja na strnim žitima.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .