19 09 2019 / 07:13

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
13.6.Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 13 jun 2019 18:54

Predstavljen izveštaj

Evropske komisije

predstavnicima

lokalnih samouprava u Srbiji

 


Predsednica Stalne konferencije gradova i opština i gradonačelnica Grada Sombora, Dušanka Golubović, je na predstavljanju godišnjeg "Izveštaja Evropske komisije o Srbiji 2019. godine" istakla da lokalne samouprave u procesu evropskih integracija treba da realizuju oko 70% obaveza koje su pred Srbijom i zato je njihova uloga u tom procesu veoma značajna.

Golubovićeva je prisutnim predstavnicima lokalnih samouprava saopštila da je Evropska komisija u određenim oblastima konstatovala napredak, jer je izmenama i dopunama Zakona o loklanim samoupravama povećano učešće javnostiu donošenju propisa, proširena su prava manjina i povećana rodna ravnopravnost. Istaknuto je da je napredak postignut i u sferi uključivanja mladih u lokalne procese odlučivanja, kao i u uvođenju e-službenika.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Sem Fabrici, rekao je da Evropska komisija svake godine daje izveštaj koji predstavlja sliku reformi koje su sprovedene u poslednjih godinu dana, a deo su opredeljenja Srbije za evropski put.

Zamenik šefa Misije ambasade Švedske u Beogradu, Joakim Vern, rekao je da Švedska insistira na značaju proširenja Evropske unije. Pomenuti skup organizovan je u okviru programa “Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka Evropskoj uniji – Druga faza”, koji finansira Vlada Švedske.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .