16 10 2019 / 20:35

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
9.7. NSZ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 09 jul 2019 17:18

Javni pozivi NSZ

 


Krajem meseca maja ove godine objavljeni su Javni pozivi na lokalu, odnosno, javni pozivi koji su rezultat saradnje lokalnih samouprava Sombora, Apatina, Kule i Odžaka sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Iz Nacionalne službe obaveštavaju korisnike usluga da su javni pozivi na nivou Grada Sombora i dalje aktuelni, a to su Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima i Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje.

Konkursi su otvoreni do utroška sredstava, a do sada je zahtev za dodelu subvencije za zapošljavanje novih radnika podnelo 13 poslodavaca za zapošljavanje, 15 radnika sa evidencije nezaposlenih, dok je 12 zahteva podneto za učešće na javnom pozivu za dodelu subvencije za samozapošljavanje.

Takođe je još uvek atuelan i javni poziv namenjen stanovnicima opštine Kula, a to je konkurs za dodelu subvencije za samozapošljavanje, koji je otvoren do utroška sredstava, a do sada su podneta 4 zahteva.

Konkursi opštine Apatin su zatvoreni 17. juna. Rezultat ove saradnje biće dodela subvencija za otvaranje novih radnih mesta za zapošljavanje 10 lica sa evidencije nezaposlenih i dodela 10 subvencija za samozapošljavanje, odnosno registraciju novoosnovanih delatnosti.

Saradnjom Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Odžaka raspisana su četiri javna poziva. Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse je i dalje otvoren do utroška sredstava, a preostala tri su zatvorena. Javni poziv za organizovanje Javnih radova je rezultirao radnim angažovanjem 38 nezaposlenih lica sa teriotorije opštine Odžaci, na javnom pozivu za dodelu subvencije za samozapošljavanje podneta su 23 zahteva, a na javnom pozivu za dodelu subvencije za otvaranje novih radnih mesta podneto je 9 zahteva za zapošljavanje 12 lica.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .