23 01 2020 / 08:27

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
10.7. Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 10 jul 2019 15:51

Sombor na 4. Međunarodnoj

tkačkoj koloniji u Pirotu

 


Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa svojim saradnicima, gradskim većnikom za kulturu i obrazovanje Nemanjom Saračem i šefom kabineta gradonačelnice Ljiljanom Mirić, boravila je na 4. međunarodnoj Tkačkoj koloniji u Pirotu, koja se održava pod pokroviteljstvom ambasada SAD i Kanade, na Staroj planini u selu Dojkinci.

Kolonija tradicionalno okuplja žene koje se širom Srbije, a pre svega iz Pirota i Stapara, bave izradom rukotvorina, kao i strane diplomate, zvaničnike državnih institucija, predstavnike privrede i medija, koji pružaju podršku nezaposlenim ženama iz ruralnih krajeva da kroz domaću radinost obezbede sebi trajno zaposlenje i stabilan izvor prihoda.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je na otvaranju kolonije izrazila zadovoljstvo što se nalazi na jednoj ovakvoj manifestaciji čiji koncept joj je poznat, jer se uporedo svake godine, pored Pirota, tkačka kolonija u septembru održava i u Staparu. Ona je istkala da je za pohvalu da je jedna ovakva aktivnost uspela da pokaže i dokaže svoju održivost, da lokalne samouprave mogu da sarađuju, te da imaju aktivne žene zahvaljujući kojima je ovakva kolonija uopšte i moguća.

Tkačku koloniju organizuje Etnomreža, u partnerstvu sa gradovima Pirot i Sombor, NALED-om i lokalnom zanatskom zadrugom “Damsko srce”, uz podršku ambasada Kanade i SAD.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .