21 01 2020 / 08:55

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
12.7. JKP Čistoća PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 12 jul 2019 19:05

Obaveštenje za građane u vezi

sa prikupljanjem, transportom

i odlaganjem leševa

uginulih životinja

 


Zoohigijenska služba Javno komunalnog preduzeća "Čistoća" iz Sombora izdala je obaveštenje za građane u vezi sa prikupljanjem, transportom i odlaganjem leševa uginulih životinja na teritoriji Grada Sombora i naseljenih mesta.

Subvencionisana usluga skupljanja leševa domaćih života, krupne stoke pod kojom se podrazumevaju goveda, konji, svinje, ovce, koze i živina preko 30 kg težine po grlu, se odnosi isključivo za fizička lica i registrovane invdividualne poljoprivredne proizvođače, evidentirane sa veterinarskim kontrolnim brojem u Centralnoj bazi podataka Uprave za veterinu, kao vlasnici tj. držaoci životinja. Preuzimaće se samo uginule životinje od navedenih fizičkih lica, uredno obeležene ušnim markicama.

Vlasnici i držaoci životinja dužni su da prijave uginuće životinje nadležnoj veterinarskoj stanici. Nakon izlaska na teren i konstatovanja uginuća vlasnik uginule životinje je dužan da od veterinara dobije zapisnik - potvrdu o uginuću i uputnicu za transport i odlaganje leša. Troškovi usluge veterinara snose vlasnici tj. držaoci životinja.

Obaveza vlasnika uginule životinje pre dolaska zoohigijenske službe je da istu dopremi i odloži na čvrstu podlogu, tako da je omogućen nesmetan prilaz specijalizovanog vozila. U slučaju da vlasnik uginule životinje ne postupi u svemu prema uputstvima iz ovoga stava pre dolaska zoohigijenske službe subvencionisana usluga se neće izvršiti, a troškovi izlaska na teren padaju na teret vlasnika, držaoca životinja.

Zoohigijenska služba Javno komunalnog preduzeća „Čistoća“ je dužna da od trenutka prijema poziva u roku od 48 časova izađe na teren i izvrši uslugu.

Usluga sakupljanja, transport do „Proteinka“ i odlaganje leševa uginulih životinja je besplatna za sva fizička lica i individualne poljoprivredne proizvođače vlasnike-držaoce registrovanih grla krupne stoke, a koji ovu delatnost obavljaju u svojim domaćinstvima.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .