23 09 2019 / 16:31

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
8.8."Bodrog fest" PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 08 avgust 2019 15:47

U petak i subotu "Bodrog fest"

 


U petak i subotu, 09. i 10. avgusta, u Bačkom Monoštoru po petnaesti put  održava se festival kulture i prirode „Bodrog fest“.

Organizatori Bodrog fest-a su Mesna zajednica Bački Monoštor, Udruženje građana “Bodrog”, Udruženje građana “Podunav”, uz podršku Grada Sombora i Pokrajinsog sekretarijata za poljoprivredu.

Značaj ove manifestacije koja se održava još od 2005. godine, ogleda se u promociji kulturnog nasleđa i prirodnih bogatstava sela.

Prvog dana festivala, 09. avgusta, biće organizovan ”Bodroški kotlić” – takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša uz koncert legendarnog Zvonka Bogdana, nakon koga će da nastupi i “Bit bend” iz Beograda.

U subotu, 10. avgusta, manifestacija počinje ujutro u 10 časova sa programom za decu, a nakon toga slede izložbe fotografija i slika, svečano otvaranje, fijakerijada, kulturno-umetnički programi, klasični program sa nastupima horova i solista u crkvi, nastupi folklora, koncert u 20 časova i program za mlade „Bodrog by night“. Na koncertu od 20 časova goste će zabavljati tamburaški sastav „Mesečina“ iz Sombora, solisti: Zorana Iđuški i Aleksa Nedeljković iz Beograda, a u sklopu programa „Bodrog by night“ nastupa rock bend „Trilogy“ iz Sombora.

Tokom celog dana u centru sela biće postavljeni štandovi sa domaćim i proizvodima starih zanata, kolačima, vinima, rakijama a u svim lokalima služiće se tradicionalna monoštorska jela.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .