09 12 2019 / 15:57

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
13.8.Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 13 avgust 2019 15:47

Održana 169. sednica

Gradskog veća

 

Na nedavno održanoj 169. sednici Gradskog veća Grada Sombora, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, gradski većnici su raspravili i odlučili o 9 tačaka dnevnog reda.

Jednoglasno je odobreno učešće Grada Sombora u projektu Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji, pod nazivom “Iz margine na posao – Obuka Roma za postojeća radna mesta“.

Grad Sombor je sa projektnim partnerima Školom za osnovno obrazovanje odraslih Sombor i Savezom romskih nevladinih organizacija Zapadnobačkog okruga Sombor konkurisao na programu Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji, sa projektom pod nazivom “Iz margine na posao – Obuka Roma za postojeća radna mesta“.

Cilj ovog projekta je da se osobe iz teže zapošljivih grupa obuče za rad u skladu sa potrebama lokalnog tržišta, odnosno da se obuče za rad na konkretnim radnim mestima, koja su u sklopu projekta identifikovana kod lokalnih preduzetnika, koji će potom zaposliti obučene radnike.

Procenjena vrednost projekta iznosi 150.000,00 evra dodeljenih bespovratnih sredstava koje finansiraju Stalna konferencija gradova u opština i GIZ, bez finansijskog učešća Grada Sombora.

Na 169. sednici Gradskog veća većnici su usvojili nacrt Odluke o kriterijumima za raspodelu sredstava iz Budžeta grada Sombora za finansiranje rada nacionalnih saveta nacionalnih manjina, koji će se naći pred odbornicima na narednoj sednici Skupštine grada.

Gradsko veće odobrilo je sredstva u iznosu od 150.000,00 dinara, koji će uz 450.000,00 dinara koje je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja, služiti za nabavku 620 školskih rančeva koji povećavaju bezbednost đaka prvaka u saobraćaju. Rančevi su sive boje sa reflektujućom trakom  kako bi se lakše uočili đaci prvaci.

 

 

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .