19 11 2019 / 22:20

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
10 9 Lokalna samouprava PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 10 septembar 2019 13:52

Za neuništavanje ambrozije

u ataru prekršiocu  kazna

u iznosu od 25.000,00 dinara

 


Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine i Odeljenje inspekcije i komunalnle policije Gradske uprave Grada Sombora, po treći put u ovoj godini, poziva sve građane i poljoprivredne proizvođače Grada Sombora i naseljenih mesta da uklone ambroziju na svojim posedima i parcelama.

Podsećanja radi, Odlukom Skupštine Grada Sombora o zaštiti poljoprivrednog zemljišta, useva i zasada, poljskih puteva i kanala od poljske štete propisano da su vlasnici i korisnici obradivog poljoprivrednog zemljišta dužni da zemljište redovno obrađuju, kao i da vrše sistemsko-kontinuirano uklanjanje svih korova, a naročito ambrozije na istom.

Ukoliko se ne pristupi uništavanju odnosno uklanjanju ambrozije, Komunalna inspekcija i komunalna policija u toku redovnih kontrola primenjivaće sankcije protiv lika koja načine ovaj prekršaj. Za neuništavanje ambrozije u ataru prekršiocu preti novčana kazna u iznosu od 25.000,00 dinara.

Ambrozija se može uništavati dozvoljenim hemijskim sredstvima, ili mehaničkim putem: čupanjem i košenjem. Čupanje se preporučuje iz korena, a košenje što bliže zemlji, kako ne bi ostali izdanci koji mogu opet da izrastu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .