12 11 2019 / 20:09

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
6 11 Grad Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 06 novembar 2019 16:41

Prezentacija RES fondacije

pod nazivom

„Dobra energija na sedam Dunava“

 


U zgradi Županije održani su sastanak i prezentacija RES fondacije, sa predstavnicima Grada Sombora i naseljenog mesta Bački Monoštor, pod nazivom „Dobra energija na sedam Dunava“ na temu upotrebe energije iz obnovljivih izvora u Bačkom Monoštoru.

Prisutne je ispred Grada Sombora pozdravio zamenik gradonačelnice Antonio Ratković rekavši da je Bački Monoštor jedno od naseljenih mesta koje je ovaj potencijal korišćenja energije iz obnovljivih izvora prepoznao i zahvalio se na izradi katastra javne rasvete u ovom naseljenom mestu koji pokazuje kolike bi bile potrebne investicije za prelazak na obnovljive izvore energije i kolike bi se uštede postigle takvom promenom.

Predstavnici RES fondacije i njihovi stručni saradnici predstavili su rezultate energetskog pregleda, procene solarnog potencijala krovova u Bačkom Monoštoru, katastar javne rasvete, energetska karta Doma kulture, kao i mogućnosti za poboljšanje energetske efikasnosti i stvaranje električne energije iz alternativnih izvora.

Prezentovan je i poslovni model stvaranja energetske zadruge i osnivanja solarne elektrane na primeru naseljenog mesta Križevca.

Ispred Grada Sombora, uz zamenika gradonačelnice, sastanku su prisustvovali i član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Miroslav Kovačić, član Gradskog veća za oblast zdravstva i socijalne zaštite dr Dalibor Forgić i pomoćnik gradonačelnice za oblast međunarodne saradnje Ivan Šimunov.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .