19 01 2020 / 23:16

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
8 11 Preduzeće "Odžačar"Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 08 novembar 2019 16:04

Somboru trebaju odžačari

 

video prilog


 

Firma "Odžačar" u Somboru ima samo dva profesionalna odžačara i jedina čisti dimnjake u gradu i okolini. Na širem području grada ima oko 25.000 dimnjaka, od čega u samom gradu oko 10.000, a preostali se nalaze u 15 sela. Prema rečima Zlatoslava Vranješa, direktora preduzeća, da bi se ova usluga obavljala po propisu, potrebno je da firma koja obavlja ove usluge ima 15 zaposlenih dimnjačara. Grejna sezona je uveliko počela, a na zakon o dimnjačarskoj službi se odavno čeka,ističe Vranješ i dodaje da je situacija loša,a većina dimnjaka u veoma lošem stanju.

Svi vlasnici odžaka bi po pravilu trebalo da obaveste dimnjačarsku službu u kakvom su stanju njihovi dimnjaci, pa da stručne osobe to provere.Pogotovo preti opasnost od toga da se dimnjak zapali, kada se u njemu nakupe katran i nečistoća i onda se brzo razvijaju veoma visoke temperature i vatra se lako prenese na grede i krovnu konstrukciju.  Ovo zna da bude i čest razlog požara u grejnoj sezoni.

Do zaključenja ovog priloga,nismo uspeli da stupimo u kontakt  sa vatrogasnom službom u Somboru i dobijemo odgovor na pitanje,koliko su neispravni dimnjaci čest uzrok požara. Obzirom na aktuelnost problema, i naredne nedelje bavićemo se ovom temom.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .