08 12 2019 / 12:34

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
13 11 Sombor i USAID PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 13 novembar 2019 16:06

USAID i Grad Sombor

uspostavili su jedinstveno

upravno mesto...

 


Projekat za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj i Grad Sombor uspostavili su jedinstveno upravno mesto, svojevrsni vid objedinjavanja administrativnih procedura „na jednom mestu“, između Poreske uprave Grada i lokalnih javnih preduzeća, koje će omogućiti pružanje efikasnijih usluga građanima Sombora.

Uvođenje jedinstvenog upravnog mesta omogućava građanima da završe nekoliko administrativnih procedura tokom samo jedne posete Gradu. Na taj način građani će moći da ostvare prava i obaveze vezane za različita javno-komunalna preduzeća kroz podnošenje samo jednog zahteva i to u Poreskoj administraciji Grada. Osim što će uštedeti vreme i poboljšati efikasnost, to će umanjiti i mogućnost korupcije zahvaljujući smanjenju broja direktnih kontakata između građana i javnih službenika, kao i ograničavanju diskrecionog postupanja službenika.

Treba napomenuti da Grad Sombor već godinama radi na pojednostavljivanju administrativnih procedura za građane kroz svoj Uslužni centar. Sombor je jedna od prvih lokalnih samouprava u Srbiji koja je otišla korak dalje i uspostavila jedinstveno upravno mesto čime je obezbedila da se jednim zahtevom građanima omogući ispunjavanje procedura, ne samo unutar Gradske uprave, već i u lokalnim javno-komunalnim preduzećima.

U narednom periodu USAID će i dalje nastaviti da sarađuje sa Somborom i drugim lokalnim samoupravama u Srbiji na definisanju mogućih novih jedinstvenih upravnih mesta i pružanju efikasnih,transparentnih, pristupačnih i kvalitetnih usluga.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .