08 12 2019 / 11:00

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
28 11 Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 28 novembar 2019 19:19

Sastanak o legalizaciji romskih

podstanarskih naselja u okviru

projekta

Podrške EU inkluziji Roma

 


U zgradi Županije održan je sastanak na temu otvaranja saradnje u realizaciji tehničke podrške koju Stalna konferencija gradova i opština pruža Gradu Somboru  za potrebe legalizacije romskih podstanarskih naselja u okviru projekta Podrške EU inkluziji Roma.

Projekat Podrške EU inkluziji Roma u Srbiji se realizuje kroz tri komponente: zapošljavanje Roma, ozakonjenje objekata i izgradnje komunalne infrastrukture u romskim naseljima.

Sastanku je prisustvovao stručni tim Gradske uprave grada Sombora i predstavnici Stalne konferencije gradova i opština i Komiteta pravnika za ljudska prava koji će dalje sarađivati na realizaciji  komponente Projekta koja se odnosi na ozakonjenje objekata romskih naselja.

Grad Sombor je jedna od deset lokalnih samouprava kojoj će Stalna konferencija gradova i opština pružiti tehničku podršku u sprovođenju legalizacije objekata romskih naselja u trajanju od godinu dana.

Tehnička podrška će se realizovati kroz radionicu o specifičnim situacijama ozakonjenja, tribina sa romskom zajednicom o procesu ozakonjenja, analiza arhive zahteva za ozakonjenje pripadnika romske zajednice, izradu akcionog plana i uspostavljanje pravnog savetovališta za ozakonjenje.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .